Για τη Vodafone Ελλάδας, η χρονιά που κλείνει ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και με σημαντικές εξελίξεις που σηματοδότησαν το άνοιγμα μιας νέας εποχής, τόσο για τον οργανισμό, όσο και για το σύνολο του κλάδου και ευρύτερα για την οικονομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την διοίκηση, η εταιρία προχωρά με ταχείς ρυθμούς το επενδυτικό σχέδιο ύψους 600 εκατ. ευρώ, βάσει του οποίου θα εξασφαλίσει:
– εκτεταμένη κάλυψη του 5G Giga Network,
– 650.000 σταθερές συνδέσεις νέας γενιάς και
– διασύνδεση σε 1 εκατομμύριο Έλληνες που διαμένουν σε 10 νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Η εταιρία έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους με θετικές οικονομικές επιδόσεις, και με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει +4% αυξητική τάση στην πελατειακή βάση και εκθετική αύξηση στη χρήση data.

Εμπορικά, η Vodafone Ελλάδας επαναπροσδιόρισε την τοποθέτησή της, με προτάσεις που εκτιμά ότι εξασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση στη συνδεσιμότητα για όλους, ενώ το Vodafone Business ενίσχυσε το αποτύπωμά του. Παράλληλα, η εταιρία εισήλθε σε μια νέα φάση καινοτομίας, με συνεργασίες όπως αυτή με τον “Δημόκριτο”, όπου εφαρμόζει προηγμένες λύσεις IoT και αλληλεπιδρά με την ευρύτερη κοινότητα έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογίας.

Λειτουργικά, η Vodafone πέτυχε σημαντικές νίκες όσον αφορά τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, επιταχύνοντας την πορεία προς τον στόχο του Net Zero, ενώ παράλληλα στάθηκε δίπλα στην Πολιτεία, σε όλες τις ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα, πέρα από την απρόσκοπτη συνέχιση του επενδυτικού της πλάνου, η Vodafone Ελλάδας επικεντρώνεται στις ευκαιρίες που αναδύονται μέσα από τα σχεδιαζόμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Έργα συνδεσιμότητας, υγεία, εκπαίδευση και ψηφιοποίηση επιχειρήσεων και δημοσίου τομέα, είναι οι τομείς που θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση από μέρους της. «Κλείνει μια χρονιά με συνολικά θετικό πρόσημο για την Vodafone Ελλάδας, τα αποτελέσματά της και πάνω απ’ όλα για τους ανθρώπους της» επισημαίνει η διοίκηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.