αναψυχή άνθρωπος κυματισμός Λίμνη ψάρια
αναψυχή άνθρωπος κυματισμός Λίμνη ψάρια
Πηγή Εικόνας: https://pixnio.com/el/άνθρωποι/άνδρες/αναψυχής-αντανάκλαση-ψάρια-λίμνη-ο-ά#

Η σύσταση ειδικής διυπουργικής ομάδας εργασίας η οποία θα έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη πρότασης για την αποτελεσματικότερη προώθηση του αλιευτικού τουρισμού στην χώρα μας, συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

«Ο αλιευτικός τουρισμός αναδεικνύει τον φυσικό θαλάσσιο πλούτο της χώρας μας και συμβάλει στην αξιοποίηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων όπως η αλιεία. Αυτό αναμφίβολα αποτελεί μια ουσιαστική πρωτοβουλία για την προσέλκυση επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Από τη μεριά της η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι «ο αλιευτικός τουρισμός αποτελεί μία ειδική μορφή τουρισμού στην οποία ειδικά η Ελλάδα μπορεί να αξιώνει ρόλο πρωταγωνιστή σε παγκόσμιο επίπεδο» και πρόσθεσε: «Τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει τόσο για το εθνικό μας τουριστικό προϊόν και την ποιότητά του όσο κυρίως για την οικονομική ευημερία της ελληνικής περιφέρειας είναι τεράστια. Παρόλα αυτά, παραμένει ακόμη και σήμερα μία ανεξερεύνητη ευκαιρία για την χώρα μας».

Μεταξύ των δυο πλευρών συζητήθηκε επίσης το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία χορήγησης της ειδικής άδειας αλιευτικού τουρισμού σε επαγγελματίες αλιείς, επισημάνθηκαν οι διάφορες αστοχίες, αδυναμίες και ελλείψεις του και συζητήθηκαν οι δυνατότητες βελτίωσής του με σκοπό την παροχή νέων και περισσότερων κινήτρων.

Τέλος, όπως σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου «ο αλιευτικός τουρισμός θα ξεκινήσει πιλοτικά από την περιοχή της Εύβοιας, καθώς ο Βόρειος και Νότιος Ευβοϊκός κόλπος αποτελούν ιδανικά μέρη για τη δραστηριότητα αυτή, που αποτελεί μία πολύ καλή πηγή εισοδήματος τόσο για τους αλιείς, όσο και για εκείνους που θέλουν να ιδρύσουν ανάλογες σχολές».