Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεπέρασαν τα 40.000 τα δρομολόγια που έχουν εκτελεστεί με την Πολιτιστική Γραμμή με τον αριθμό 50 του ΟΑΣΘ κατά τη δωδεκαετή λειτουργία της. Πρόκειται για μία λεωφορειακή γραμμή, με την οποία γίνεται περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Η γραμμή λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2009, με μια διακοπή στη διάρκεια της καραντίνας, και κατά τη διάρκεια της διαδρομής γίνεται περιγραφή των μνημείων και των σημείων ενδιαφέροντος, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Η εκκίνηση γίνεται από τον Λευκό Πύργο, περνά από τα δύο Μουσεία, Αρχαιολογικό και Βυζαντινού Πολιτισμού, συνεχίζει προς τα Ανάκτορα του Γαλέριου και την Αγία Σοφία, την Αριστοτέλους, το Διοικητήριο, τον Άγιο Δημήτριο, την Άνω Πόλη.

«Οι ξένοι ενθουσιάζονται με όλα τα μνημεία, ωστόσο δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, για τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημήτριου, αλλά και για την Άνω Πόλη», περιγράφει η Σοφία Παπάζογλου, μία από τους συνοδούς της Πολιτιστικής Γραμμής, ενώ ο Στάθης Πίττης, ένας από τους οδηγούς της Πολιτιστικής Γραμμής αναφέρει ότι «πολλές φορές οι ξένοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα, όταν παίρνουμε τη στροφή στην Πορτάρα οδεύοντας στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, καθώς εντυπωσιάζονται».

Η Γραμμή 50 λειτουργεί καθημερινά. Το πρώτο δρομολόγιο, τη χειμερινή περίοδο, αναχωρεί στις 9.30 και το τελευταίο στις 16.00, με ενδιάμεσα δρομολόγια στις 10.30, 11.30, 12.30, 14.00, 15.00, ενώ τη θερινή περίοδο πολλαπλασιάζονται.

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 1,80 ευρώ το κανονικό και 0,90 το μειωμένο, ενώ ισχύουν οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών, με τις τιμές να σχολιάζονται θετικά από τους επιβάτες.

Με αφορμή τα 40.000 και πλέον δρομολόγια και τα 12 χρόνια λειτουργίας της γραμμής, ο ΟΑΣΘ έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο:

Παρακαλούμε αποδεχτείτε τα cookies από το YouTube για την αναπαραγωγή αυτού του video. Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο στο YouTube, μία υπηρεσία που παρέχεται από τρίτους.

Πολιτική Απορρήτου YouTube

Με την αποδοχή αυτής της ενημέρωσης, οι ρυθμίσεις σας θα αποθηκευθούν και η σελίδα θα ανανεωθεί.