ΔΕΣΦΑ
ΔΕΣΦΑ
ΔΕΣΦΑ
ΔΕΣΦΑ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην αναβάθμιση της εγκατάστασης του υπάρχοντος σταθμού συμπίεσης (U-2300) στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης για την παροχή της πρόσθετης συμπίεσης που απαιτείται στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (NGTS) και τις αντίστοιχες απαιτούμενες ροές και πιέσεις, πρόκειται να προχωρήσει ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αέριου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ).

Το «πράσινο» φως για την αναβάθμιση του σταθμού ήρθε ύστερα από τη θετική γνωμοδότηση της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), υπό την προεδρία του γγ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, προβλέπεται η προσθήκη νέου κτιρίου σε υφιστάμενο σταθμό συμπίεσης αερίου του ΔΕΣΦΑ στην περιοχή της Νέας Μεσημβρίας. Όπως έγινε γνωστό, τα στοιχεία δόμησης του νέου, προς αδειοδότηση, κτιρίου που θα εκτείνεται σε ένα επίπεδο είναι: Πραγματοποιούμενη κάλυψη 538 τ.μ., πραγματοποιούμενη δόμηση 340,82 τ.μ., πραγματοποιούμενος όγκος 3.485,4 μ3. Εντός του τταθμού προβλέπεται εκτεταμένος χώρος στάθμευσης για 65 οχήματα και επιπλέον 3 θέσεις στάθμευσης για ΑΜεΑ.

Επιπλέον, αποφάσεις του ΚΕΣΑ αφορούν:

– Κτιριακή επέκταση υφιστάμενου εργοστασίου φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας ΕΙ Παπαδόπουλος ΑΕ.

Αφορά στην ανέγερση νέου βιομηχανικού κτιρίου παραγωγής ψωμιού κατ’ επέκτασιν της υφιστάμενης μονάδας σε οικόπεδο 42.656,85 τ.μ. Προβλέπονται δύο προσθήκες στο υφιστάμενο κτίριο τόσο για τη νέα μονάδα παραγωγής όσο και για τον χώρο παραλαβής εμπορευμάτων που θα καλύπτουν τις ανάγκες δραστηριότητας της εταιρίας Παπαδόπουλος ΑΕ.

– Προσθήκη κτιρίων και εγκαταστάσεων στο εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Στον χώρο της βιομηχανίας ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ κατασκευάζονται 2 μεταλλικές αποθήκες, επεκτείνεται το βιομηχανοστάσιο, εγκαθίστανται σε νέα θέση οι πτυσσόμενες αποθήκες, κατασκευάζεται νέα αποθήκη χρωμάτων με κλειστό υπόστεγο, μηχανοστάσιο πυρόσβεσης, 2 υπόγειες δεξαμενές, ένα λεβητοστάσιο, φούρνος χρωμάτων και νέα εγκατάσταση για τη γραμμή βαφής. Συνολική κάλυψη 97.778,81 τ.μ., δόμηση 97.345,46 τ.μ., συνολικός όγκος 866.415,86 μ3.

– Ανέγερση νέου βιομηχανικού κτιρίου ανοδίωσης αλουμινίου με περίφραξη, σε ακίνητο εντός της Βιομηχανικής Περιοχής της Σίνδου.

Το έργο αφορά στην ανέγερση νέας βιομηχανικής μονάδας ανοδίωσης αλουμινίου. Το υπό ανέγερση κτίριο, πλέον, θα είναι συνολικής κάλυψης 7.521,96 τ.μ. και δόμησης 8.180,24 τ.μ., με εγκατάσταση διεργασίας της ανοδίωσης, χώρο παραλαβών και αποστολών, γραφεία, λογιστήριο, χώρους αποθήκευσης και συσκευασίας. Προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για οχήματα και πεζούς με θέσεις και για ηλεκτρική φόρτιση. Η μονάδα παραγωγής θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε Άτομα Με ειδικές Ανάγκες.

– Νέο ισόγειο βιομηχανικό κτίριο με αποθηκευτικό χώρο και διώροφο κτίριο γραφείων, στην παράπλευρη SRII Σχηματάρι-Ριτσώνας του Δήμου Τανάγρας.

Σε αγρόκτημα με επιφάνεια 16.224,78 τ.μ. προβλέπεται η κατασκευή ισόγειου βιομηχανικού κτιρίου με βιομηχανική αποθήκη και διώροφο κτίριο γραφείων. Το διώροφο κτίριο γραφείων με δομήσιμο χώρο 286,94 τ.μ. ανά όροφο θα κατασκευαστεί με φορέα από σύμμικτη μεταλλική κατασκευή με πλήρωση στοιχείων με άλφα μπλοκ και εξωτερικό κέλυφος με προδιαγραφές ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων). Θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα αυτόνομης και ασφαλούς πρόσβασης στο κτίριο από άτομα με αναπηρία/εμποδιζόμενα άτομα.

– Καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης, ιδιοκτησίας του «Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού».

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία (προπολεμικό διατηρητέο) που βρίσκεται στην οδό Λόφου 10, στην Εκάλη, σε οικόπεδο 2.801,3 τ.μ. με εμβαδόν κτίσματος 143,15 τ.μ. Στόχος του καθορισμού συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης είναι να αξιοποιηθεί το εν λόγω ακίνητο από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού.