Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το κτίριο «Γ. Μπίλλης», το οποίο χρήζει ολικής ανακαίνισης και το οποίο εντάσσεται πρώτο από όλες τις προτάσεις του δήμου Λαγκαδά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» επισκέφθηκε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη και τον γενικό διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό, στο δημαρχείο για το ίδιο θέμα, καθώς και για άλλα έργα του δήμου που έχουν υποβληθεί προς έγκριση στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».«Κυβέρνηση και δήμος είμαστε σε θέση να πούμε ότι αυτό το πολύ όμορφο κτίριο σε εμβληματικό σημείο θα ξαναζωντανέψει, κατά βάση ως χώρος πολιτισμού και θα αποδοθεί στους δημότες» είπε ο κ. Πέτσας και συνέχισε: «Ένα έργο, 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τον Οκτώβριο και προχωράμε γρήγορα σε δημοπράτηση, συμβασιοποίηση και υλοποίηση του έργου». Το δεύτερο έργο, που θα ενταχθεί το Νοέμβριο στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Λαγκαδά, με προϋπολογισμό περίπου ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ.

«Πιστεύουμε, ότι εργαλεία όπως το “Αντ. Τρίτσης” δίνουν την ευκαιρία στους δήμους να υλοποιήσουν έργα, που πραγματικά αλλάζουν τη ζωή των πολιτών και την κάνουν καλύτερη», είπε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι και άλλα έργα παίρνουν σειρά προς ένταξη, έγκριση και χρηματοδότηση. «Τα έργα που έχει προτείνει ο δήμος Λαγκαδά είναι πολλά, το πλαφόν είναι δεκαοκτώ εκατ., εμείς θα κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε, ώστε όλα τα έργα αυτά να δρομολογηθούν, είτε στο πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης”, είτε σε συνεργασία με τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία -δηλαδή το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης- να δρομολογηθούν», σημείωσε. Τόνισε δε, ότι το πρώτο έργο εξ αυτών θα είναι η αντικατάσταση των σωλήνων του δικτύου ύδρευσης του Λαγκαδά με καινούργιους αγωγούς, που είναι, όπως είπε, «ένα έργο άνω των επτά εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να φύγουν οι αμιαντοσωλήνες από τη ζωή μας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε, επίσης, ότι και η διαχείριση ομβρίων υδάτων στους δρόμους, όπως επίσης και τα αντιπλημμυρικά είναι σημαντικά έργα και σημειώσε ότι σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα επιδιωχθεί να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις για τη διαχείριση των ομβρίων και στο οδικό δίκτυο του δήμου Λαγκαδά.

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή η προτεραιοποίηση των έργων του δήμου Λαγκαδά στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», εξέφρασε ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης και ειδικότερα αναφέρθηκε στην ανακατασκευή του κτιρίου «Γ. Μπίλλης», το οποίο εντάσσεται πρώτο. «Είναι εμβληματικό έργο για τον δήμο Λαγκαδά, είναι το πρώτο έργο το οποίο αιτηθήκαμε, η ολοκλήρωση αυτού του πνευματικού κέντρου, που είναι ένα στολίδι για το Λαγκαδά», είπε ο κ. Ταχματζίδης και συνέχισε: «Είναι ένα έργο που “σέρνεται” εδώ και τριάντα χρόνια και δεν κατόρθωσε ποτέ να ολοκληρωθεί, το οποίο έγινε με δωρεά συνδημότη μας. Και είμαστε στην ευχάριστη θέση, μετά και την ανακοίνωση του κυρίου υπουργού, να πούμε στους συνδημότες μας, ότι έφτασε η ώρα να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί στη χρήση των πολιτιστικών συλλόγων και γενικότερα των δημοτών του δήμου Λαγκαδά».

Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του δήμου Λαγκαδά είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, που θα διευκολύνει την καθημερινότητα στον δήμο και θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.