Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα μέτρα που εξήγγειλε η Πολιτεία αλλά και η συμβολή των καταναλωτών με τη συνετή διαχείριση των καταναλώσεων θα δημιουργήσουν ένα πλέγμα ασφαλείας με σταθερή αξία έναντι των παροδικών διακυμάνσεων των τιμών του φυσικού αερίου, αναφέρει σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Λεωνίδας Μπακούρας.

Όπως επισημαίνει ο διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η μεταβλητότητα που παρουσιάζεται στη χονδρεμπορική αγορά του φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα πρωτόγνωρη σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς οι τιμές παρουσιάζουν ιστορικές διακυμάνσεις. Ωστόσο, ο κ. Μπακούρας ενστερνίζεται τις προβλέψεις των αναλυτών που μιλούν για παροδική άνοδο των τιμών ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τα μέτρα που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο θα απορροφήσουν εν μέρει τους κραδασμούς των ανατιμήσεων στην αγορά και θα ευνοήσουν τους καταναλωτές.

«Παρόμοιες συνθήκες, τονίζει, οδήγησαν και στο παρελθόν τις τιμές προμήθειας φυσικού αερίου σε υψηλά επίπεδα με τις μεγάλου εύρους παροδικές ανατιμήσεις τον χειμώνα του 2008-2009. Ωστόσο οι καταναλωτές, διατηρούν διαχρονικά την εμπιστοσύνη τους και απολαμβάνουν τα οφέλη από τη χρήση, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου ήταν και παραμένει σημαντικά χαμηλότερη και πιο ανταγωνιστική σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα».

Σημειώνεται ακόμη ότι παρά την ενεργειακή κρίση, το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τη μετάβαση στη χρήση του φυσικού αερίου συνεχίζεται αφού τον Οκτώβριο, υπογράφονται πάνω από 170 νέες συμβάσεις ημερησίως.