Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί τους Δήμους για απόκτηση κοινόχρηστων χώρων
Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί τους Δήμους για απόκτηση κοινόχρηστων χώρωνΠηγή Εικόνας: Photo by Kaboompics .com from Pexels

Μικρές ελεύθερες εκτάσεις στον Δήμο Ασπροπύργου, «ντύνονται» με φυτά και μετατρέπονται σε μικρά παρκάκια ή «πάρκα τσέπης», όπως τα ονόμασαν, αυξάνοντας το αποτύπωμα πρασίνου μέσα στην πόλη. Το έργο έχει ως στόχο να αξιοποιήσει κοινόχρηστους χώρους του δήμου και να τους μετατρέψει σε χώρους πρασίνου, δίνοντας παράλληλα στους κατοίκους αφορμή για κοινωνική συναναστροφή μέσα στη γειτονιά τους.

Το πρώτο «πάρκο τσέπης» είναι ήδη γεγονός και δημιουργήθηκε στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και 28ης Οκτωβρίου. Έχει έκταση 350 τ.μ. και καλύφθηκε με 555 φυτά, κυρίως αρωματικά, και με μεγάλους θάμνους. Στον χώρο προστέθηκε αστικός εξοπλισμός, όπως αυτόνομα βολταϊκά συστήματα φωτισμού, κάδοι, βρύσες και παγκάκια, δίνοντας μία νέα πνοή στη γειτονιά. Θα δημιουργηθούν κι άλλα «πάρκα τσέπης» σε άλλες γειτονιές της πόλης.

«Ακολουθώντας τις νέες τάσεις αειφόρου σχεδιασμού και κυκλικής οικονομίας, αξιοποιούμε κάθε μέσο για να βελτιώσουμε τον αστικό κλοιό της πόλης. Με τη δημιουργία των πάρκων τσέπης, στοχεύουμε όχι μόνο στην προστασία και στην ενίσχυση του περιβάλλοντος, αλλά και στην καταπολέμηση της κοινωνικής απομόνωσης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και πρόσθεσε: «Δεσμευόμαστε, λοιπόν, πως θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες μικρές οάσεις πρασίνου στην πόλη μας, προσφέροντας ακόμα περισσότερους χώρους αναψυχής στους δημότες μας».

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)