ΥΠΕΝ κτίριο Μεσογείων
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΥΠΕΝ
ΥΠΕΝ κτίριο Μεσογείων
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΥΠΕΝ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κακή πρακτική του ΥΠΕΝ, με την αμέριστη υποστήριξη του ΥΠΟΙΚ και του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία κόβονται από δικαιούχοι των προγραμμάτων όσοι έχουν οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ακούμε ότι συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι το ΥΠΕΝ ακόμη και στο πρόγραμμα ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ που προωθεί την ηλεκτροκίνηση και τις βιώσιμες, πράσινες μετακινήσεις ζητά για την καταβολή ενίσχυσης την προσκόμιση ενημερότητας (ασφαλιστικής και φορολογικής).

Και αυτό – για να μην λαϊκίζει κανένας για ακριβά αυτοκίνητα κλπ – αφορά όχι μόνο τα ηλεκτρικά ΙΧ αλλά και τα ταξί (καλά, εκεί έχει αποτύχει παταγωδώς το πρόγραμμα του ΥΠΕΝ) όσο και τα σκούτερ και τα ποδήλατα!!!! Που σε αυτές τις κατηγορίες των μικρών ποσών επιδότησης υπάρχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον….

Επίσης θυμίζουμε ότι με βάση τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, οι φορολογούμενοι που χρωστούν ξεπερνούν τα 1,5 εκατομμύρια.

Μάλιστα η ιστοσελίδα μας economix.gr έχει διατυπώσει σχετικές ερωτήσεις προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ πολλάκις, αλλά πάντα παίρνουμε απαντήσεις περί νομιμότητας κλπ.

Άραγε τώρα, εδώ και πολλούς μήνες, που οι κανόνες της ΕΕ έχουν ευελιξία και το κράτος σε χιλιάδες αν περιπτώσεις έχει αλλάξει πρακτική όσον αφορά την καταβολή ενισχύσεων σε πολίτες με οφειλές, θα κάνει και το ΥΠΕΝ το ίδιο;

Το ερώτημα είναι κρίσιμο, ιδίως ενόψει του νέου ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΏ και των αντίστοιχων προγραμμάτων τόσο για κτίρια όσο και για την κινητικότητα.

Πηγή Εικόνας: Ιστοσελίδα ΥΠΕΝ

Ή μήπως κάποιοι μανδαρίνοι των Υπουργείων παραμυθιάζουν τους Υπουργούς ότι “αυτά δεν γίνονται”;

Τί λένε τελικά Σκρέκας, Σταϊκούρας και Γεωργιάδης;

Θα αναλάβουν και πάλι το (προσωπικό, όπως εξελίσσεται η κατάσταση…) κόστος να κόψουν από επιδοτήσεις το ¼ του οικονομικά ενεργού πληθυσμού όταν καιγόμαστε για απορρόφηση πόρων και αύξηση του ΑΕΠ (από όπου μπορεί να προκύψει και η είσπραξη των οφειλομένων);

Και ο αρμόδιος για την επιτυχία της απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης (που θα χρηματοδοτήσει το μεγάλο μέρος αυτών των νέων προγραμμάτων) αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΟΙΚ Θόδωρος Σκυλακάκης τί λέει επί αυτού; Α, ξεχάσαμε, ο κ. Σκυλακάκης δεν ασχολείται συχνά με τέτοιες μικρές λεπτομέρειες καθώς δεν έχει διεκδικήσει τον σταυρό και δεν τον ενοχλούν σχετικά οι εκλογείς του….

Ο κ. Σκέρτσος, προερχόμενος εκ του ΣΕΒ, που υπουργοποιήθηκε μάλιστα, πόσο καλλά γνωρίζει το θέμα και κατά πόσο τους συντονίζει εκεί στα παραγωγικά υπουργεία; Η λόγω έλλειψης επαφής με τα χαμηλά στρώματα δεν έχουν πάρει χαμπάρι στο Μαξίμου;

Μήπως να τους δώσει καμιά ιδέα ο υφυπουργός Τσακίρης που το έκανε μέχρι και σε προγράμματα με πόρους ΕΣΠΑ;