Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κα Νιόβη Ρίγκου, δήλωσε: «Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία και τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας. Τα περίπου 31 δις ευρώ που θα λάβουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης – επιπλέον των κονδυλίων από τα

Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα που περιλαμβάνονται στο νέο προϋπολογισμό της Ένωσης για την περίοδο 2021-2027 -, πρέπει να αποτελέσουν τη μαγιά για το επενδυτικό άλμα της Ελλάδας. Έτσι, και φέτος η Αντιπροσωπεία στηρίζει το InvestGR Forum, καθώς πρόκειται για μια εκδήλωση-κλειδί, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο, τα τελευταία χρόνια, στο να κερδηθεί το στοίχημα της προσέλκυσης των ξένων επενδύσεων που η χώρα χρειάζεται.»
Ο ιδρυτής του InvestGR Forum, κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, σχολίασε: «Παρά τους καταναγκασμούς και τις αντιξοότητες της περιόδου λόγω της υγειονομικής κρίσης, διατυπώνονται βάσιμες προσδοκίες για σημαντικά οφέλη για την Ελληνική Οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως και από το νέο ΕΣΠΑ. Σε μια τέτοια προοπτική, χαιρετίζουμε τον συμβολισμό της υποστήριξης της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα σε κάθε προσπάθεια διαλόγου για την αναγκαιότητα των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, σκοπό που επιδιώκει να υπηρετήσει και το InvestGR Forum».

Το 4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy οργανώνεται από την PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων βιομηχανιών, ενώ σημαντικά ΜΜΕ είναι Χορηγοί Επικοινωνίας.

Στρατηγικοί Χορηγοί του InvestGR Forum 2020 είναι οι EY Ελλάδος και JTI, ενώ Χορηγοί και Υποστηρικτές είναι, έως σήμερα, οι εταιρείες ABBVIE, ΑΔΜΗΕ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, AVRAMAR, HEWLETT PACKARD ENTERPRISE, HUAWEI, INTERAMERICAN, MIRUM INTERNATIONAL, OTIS, PFIZER, ROCHE, ΣΦΕΕ, ALPHA BANK, HILL INTERNATIONAL, NN HELLAS.