Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Καλύτερα από τις προβλέψεις του συνόλου των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα της Δ.Ε.Η. σε επίπεδο επαναλαμβανόμενων λειτουργικών κερδών για το πρώτο τρίμηνο του έτους που ανακοινώθηκαν χθες. Συγκεκριμένα η ΔΕΗ ανακοίνωσε επαναλαμβανόμενο EBITDA ύψους 225,6 εκατ. ευρώ ενώ οι προβλέψεις κινούνταν μεταξύ 208 και 214 εκατ.

Παρουσιάζοντας τους χρηματιστηριακούς αναλυτές τα αποτελέσματα η διοίκηση της Δ.Ε.Η. επανέλαβε χθες το απόγευμα, πως το 2021 θα είναι το έτος σταθεροποίησης της εταιρείας ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι στόχοι του έτους θα επιτευχθούν παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου θα επηρεαστούν περισσότερο από την άνοδο των τιμών αγοράς των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των εκπομπών που έχουν τεθεί με το ομόλογο αειφορίας το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα και η απόδοση του συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων μείωσης των ρύπων.

Σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ τονίστηκε ότι είναι σε εξέλιξη ο νομικός και οικονομικός έλεγχος από τους εννέα υποψήφιους αγοραστές και ότι η διαδικασία εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο.

 Μέχρι τα τέλη Ιουνίου η διοίκηση θα έχει καταλήξει στην οριστική απόφαση για μετατροπή της νέας μονάδας “Πτολεμαίδα 5” από λιγνίτη σε φυσικό αέριο.