Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη «μάχη» της διάκρισης ρίχνονται σήμερα οι δέκα καλύτερες ελληνικές φοιτητικές «Start Up» που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «JA Start Up», στον live, διαδικτυακό εθνικό φοιτητικό διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up2021» του Junior Achievement Greece.

Ο τελικός του διαγωνισμού θα μεταδοθεί ζωντανά στην πλατφόρμα http://eventora.gr/jastartup21 (με εγγραφή) και τα social media του JA Greece www.senja.gr.  Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Την έναρξη του διαγωνισμού θα κηρύξει στις 15:00 η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις (pitching) των επιχειρηματικών ιδεών των ομάδων και οι συνεντεύξεις των φοιτητών στην κριτική επιτροπή.
Tην τελετή των βραβεύσεων θα «ανοίξει» στις 16:30 ο CEO του JA Europe Salvatore Nigro και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κορυφαίο Brand Strategist, Peter Εconomides («Rebranding Greece» – «Γίνεται»).

Λίγο πριν τις 18:00, ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος θα απονείμει το πρώτο βραβείο μαζί με τον πρόεδρο του JA Greece και πρόεδρο της Upstream Μάρκο Βερέμη.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα διεκδικήσει διάκριση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό JA Europe Enterprise Challenge 2021, ενώ θα έχει και ενεργή συμμετοχή στο Eυρωπαϊκό Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας του JA Europe GΕΝ-E, που φιλοξενεί το Junior Achievement Λιθουανίας, από 29 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου. Πανευρωπαϊκά, στον πρωτοποριακό φοιτητικό διαγωνισμό «JA Start Up 2021» συμμετέχουν 15.000 φοιτητές από 300 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς και θα απονείμουν τα βραβεία οι: Αργύρης Τζικόπουλος- γενικός διευθυντής JA Greece και πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, Θάλεια Αγγελίδη – Ηead of Marketing & Communications MetLife Greece, Δημήτρης Λυκούρης, Startupper – Founder & CEO Stoferno.gr, Mάνος Παυλάκης, Learning Director JA Greece & υπεύθυνος διαγωνισμού «JA Start Up», Ιωάννα Κυπριώτη, Educational Programs Manager JA Greece & υπεύθυνη διαγωνισμού «JA Start Up». Το 1ο βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3000 ευρώ, το 2ο από 2000 ευρώ και το τρίτο από 1000 ευρώ.