Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια νέα γενιά «ευφυούς» οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος παρουσιάζει στην Ελλάδα η Huawei επισημαίνοντας πως αυτό ανταποκρίνεται επιτυχημένα σε κάθε τύπο οικιακής εγκατάστασης, εγγυάται μεγαλύτερη ευκολία ενώ παρέχει υψηλό ποσοστό ιδιοκατανάλωσης που αγγίζει το 100%. 

Πρόκειται για την οικιακή Smart PV λύση νέας γενιάς “ FusionSolar” που προσφέρει βέλτιστα αποτελέσματα στην παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας (“ All in one”). Η εταιρεία, επικεντρώνοντας σε αυτό που ενδιαφέρει σημαντικά τον χρήστη εξηγεί πως «η ενέργεια που παράγεται από τα Φ/Β πλαίσια ικανοποιεί τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας μιας κατοικίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η περίσσεια ενέργεια που παράγεται χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των μπαταριών, οι οποίες καλύπτουν τις υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις τις νυκτερινές και πρωινές ώρες».

Στο επίκεντρο της καινοτομίας, βρίσκεται το Έξυπνο Σύστημα Αποθήκευσης (Smart Energy Storage System) της Huawei LUNA2000, με κελιά LFP (λιθίου φωσφορικού σιδήρου) για αυξημένη ασφάλεια καθώς και αρθρωτό (modular) σχεδιασμό με ευέλικτη επέκταση ισχύος (5-30 kWh). Επιτυγχάνει 100% εκφόρτιση της μπαταρίας (Depth of Discharge) ώστε να αξιοποιείται πλήρως η ενέργεια που αποθηκεύεται. Κάθε μπαταρία διαθέτει ενσωματωμένο energy optimizer και υποστηρίζει ανεξάρτητη διαχείριση φόρτισης και εκφόρτισης. 
Το οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα “ FusionSolar” διατίθεται προαιρετικά και με optimizers φωτοβολταϊκής ισχύος που περιορίζουν τα προβλήματα σκίασης που ενδέχεται να υπάρχουν. Κατά την Huawei «οι optimizers αυξάνουν την απόδοση ενέργειας των φωτοβολταϊκών πλαισίων έως και 30%, ανεξάρτητα από τη σκίαση και τον προσανατολισμό των στεγών».

Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο των έξυπνων οικιακών φωτοβολταϊκών μετατροπέων “ FusionSolar” αποτελείται τόσο από μονοφασικές όσο και από τριφασικές συσκευές. 

Για όσους θέλουν περισσότερα στοιχεία η Huawei σημειώνει μεταξύ άλλων πως ο μονοφασικός μετατροπέας στοιχειοσειράς διατίθεται σε SUN2000-2/3/3,68/4/4,6/5/6KTL-L1 με 2 εισόδους MPPT και ενσωματωμένο WLAN και προαιρετική επικοινωνία Smart Dongle-WLAN-FE ή Smart Dongle-4G. Οι μονοφασικοί μετατροπείς είναι συμβατοί με τους energy optimizers SUN2000-450W-P της Huawei. Ο τριφασικός μετατροπέας στοιχειοσειράς διατίθεται σε SUN2000-3/4/5/6/8/10KTL-M1 με 2 εισόδους MPPT, ενσωματωμένο WLAN και Smart Dongle-WLAN-FE ή προαιρετική επικοινωνία Smart Dongle-4G, με δεκαετή εγγύηση.

Είναι επίσης συμβατός με τους optimizers SUN2000-450W-P της Huawei και διαθέτει ενσωματωμένη τη λύση αντιμετώπισης του φαινομένου PID. Το έξυπνο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, LUNA2000 5-30kWh έχει 5kWh χωρητικότητα ανά μονάδα και μπορεί να φτάσει συνολική χωρητικότητα 30kWh συνδέοντας δύο συστήματα. Το LUNA2000 διατίθεται για εφαρμογή δαπέδου και με προαιρετικό σύστημα επιτοίχιας τοποθέτησης. Ο βαθμό προστασίας του είναι IP65, κατάλληλος για εξωτερική και εσωτερική εγκατάσταση, με τάση εξόδου 400/800Vdc και δεκαετή εγγύηση. Οι optimizers SUN2000-450W-P επικοινωνούν με τον μετατροπέα μέσω DC MBUS. 

«Οι φωτοβολταϊκοί μετατροπείς της Huawei έχουν εξελιχθεί από ψηφιακοί σε internet-powered και πλέον σε AI-powered» τονίζει ο κ. Chen Guoguang, Πρόεδρος Huawei Smart PV Business. Η υπεροχή της εταιρείας έγκειται στην ικανότητά της να ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), όπως το 5G, το AI και το cloud, στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας και στη διαδικασία αποθήκευσής της. Αξιοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες για τη σύνδεση ενεργειακών προϊόντων, επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη προληπτική συντήρηση και αποδεικνύεται στην πράξη η «ευφυΐα» τους.

Περισσότερες πληροφορίες φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα:  https://e.huawei.com/gr/products/digital-power/solar