Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη συνεργασία του με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) σφράγισε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού. Αυτή θα αφορά σε μια σειρά δράσεων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή νέων φοιτητών, ανέργων, εργαζομένων και επαγγελματιών του Δήμου στα διαδικτυακά μαθήματα και σεμινάρια που διοργανώνει το ΕΛΜΕΠΑ, στις διαδικασίες συμμετοχής των νέων του Δήμου στο πρόγραμμα Erasmus, στη διασύνδεση με μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα στο πλαίσιο συνεργασίας του ΕΛΜΕΠΑ με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης, της Αμερικής και του Ισραήλ, αλλά και στις smart cities, καθώς και στην οργάνωση εκδηλώσεων.

 Η συνεργασία οριστικοποιήθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά από τηλεδιάσκεψη που είχαν ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος και ο πρύτανης Νικόλαος Κατσαράκης και στην οποία μετείχαν ακόμη ο επίκουρος καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο καθηγητής στον Τομέα Αυτοματισμού και Πληροφορικής του ΕΛΜΕΠΑ Ιωάννης Καλιακάτσος, αλλά και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη.

 Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης παρουσιάστηκαν το έργο και οι δράσεις του ΕΛΜΕΠΑ, οι συνεργασίες του με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα και επιχειρήσεις στο πλαίσιο διεθνών και κυρίως ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΕΛΜΕΠΑ και του Δήμου, μέσω του οποίου θα αναπτυχθεί ένα σύνολο δράσεων, που θα απευθύνεται στους δημότες, σε νέους, σε εργαζόμενους, σε άνεργους και σε επιχειρήσεις.