Δρομολογήθηκε η αποκατάσταση των προβλημάτων, τις οποίες προκάλεσε στις σχολικές μονάδες του δήμου Ηρακλείου ο σεισμός της 19ης Ιουλίου, με την προγραμματική σύμβαση που συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος

Πρόκειται για το 4ο και 5ο Δημοτικό, καθώς και το 1ο Γυμνάσιο, πτέρυγες των οποίων κρίθηκαν ακατάλληλες με συνέπεια τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες. Οι προβλεπόμενες εργασίες θα ολοκληρωθούν σε 36 μήνες και αφορούν στην επισκευή και ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, των υποστυλωμάτων, των δοκών, στην τοποθέτηση χαλύβδινων ελασμάτων κ.α..

Από τη συνολική δαπάνη των 1.747.160 ευρώ, η περιφέρεια καλύπτει από ιδίους πόρους 1.383.566 ευρώ και ο δήμος το επιπλέον ποσό των 363.593 ευρώ.

Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στο θέμα επισήμανε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα «δεσμευθήκαμε ότι θα συμβάλουμε στην αποκατάσταση των προβλημάτων, καθώς τα παιδιά αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για μας. Πράξαμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια που θα λύσουν προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί από την κεντρική διοίκηση. Περιφέρεια Αττικής και Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού συνεργαζόμαστε στενά με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας».

Από την πλευρά του ο κ. Μπάμπαλος επισήμανε: «Λίγα δευτερόλεπτα ενός φυσικού φαινομένου μας έβαλαν σε ένα χρονοβόρο μαραθώνιο για να βρούμε λύσεις για τα παιδιά μας, ένα αγώνα δρόμου που, όμως, πλέον φαίνεται ο τερματισμός του». Κλείνοντας ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την συγχρηματοδότηση των εργασιών επιδιόρθωσης των σεισμόπληκτων σχολείων.