ΔΕΗ
ΔΕΗ
ΔΕΗ
ΔΕΗ
Πηγή Εικόνας: https://www.amna.gr/photos/201907/w26-83836DEH.jpg

«Η συμμόρφωση με το δίκαιο περί ανταγωνισμού έχει μεγάλη σημασία για τη ΔΕΗ και είναι σε πλήρη αρμονία με την στρατηγική της. Η έναρξη της διαδικασίας δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας. Η ΔΕΗ δεσμεύεται πλήρως να συνεργαστεί στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την διευκρίνιση όλων των ανοιχτών ζητημάτων και παραμένει προσηλωμένη στον επιχειρησιακό της μετασχηματισμό, που ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2019».

 Τις επισημάνσεις αυτές κάνει η επιχείρηση σε ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη διερεύνησης των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στο παρελθόν στην ελληνική χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Παράγοντες της αγοράς ενέργειας σημείωναν σχετικά ότι η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα απέχει παρασάγγας από το πλαίσιο με το οποίο λειτουργούσε την περίοδο στην οποία αναφέρεται η έρευνα καθώς στο μεταξύ έχει εφαρμοστεί το μοντέλο- στόχος (target model) της ΕΕ ενώ έχει ξεκινήσει η απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων που θα ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια, ζήτημα στο οποίο αναφέρεται εξάλλου και η ανακοίνωση της Κομισιόν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε ακόμα: Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν «η συμπεριφορά της ΔΕΗ στην ελληνική χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας»