Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, θα επεκταθεί η εφαρμογή e-Καταναλωτής στον τομέα της ενέργειας με την συμπερίληψη των τιμολογίων ρεύματος όλων των παρόχων. Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης στη διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας που πραγματοποιήθηκε χθές, με θέμα: «Ελεύθερος και Αθέμιτος Ανταγωνισμός και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».

Όπως είπε,σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καταναλωτής θα έχει την δυνατότητα αναλυτικής σύγκρισης των τιμολογίων που προσφέρονται από τους διάφορους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα η αποστολή δεδομένων τιμών για βασικά καταναλωτικά αγαθά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Καταναλωτής από τα σούπερ μάρκετ. Υπόχρεοι θα είναι οι εταιρείες με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ καθώς έχει διαπιστωθεί ότι οι εταιρείες αυτές έχουν το 90% της αγοράς.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι θα θεσπιστούν κανόνες για τις εταιρείας ελεύθερης παροχής ασφαλιστικών υπηρεσίων. Όπως εξήγησε, ασφαλιστικές επιχειρήσεις με έδρα τα Βαλκάνια που έχουν αποδειχθεί αφερέγγυες δημιουργούν πρόβλημα στην αγορά μας και δίνεται λάθος μήνυμα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στον ασφαλιστικό κλάδο στη χώρα μας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης χαιρέτησε την εκδήλωση σημειώνοντας τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε ότι στόχος του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα μαγαζιά το συντομότερο δυνατόν, αλλά πάντα με βάση τις οδηγικές των λοιμοξιολόγων. Ο ίδιος εξέφρασε την σκέψη ότι, αν και είναι υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων επιχειρείται να μην χαθεί ο Μάρτιος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός σημείωσε ότι είναι σημαντικό η Επιτροπή Ανταγωνισμού να μην έχει μόνο κατασταλτικό ρόλο στην αγορά, αλλά, να ασκεί μία πολιτική ανταγωνισμού που μπορεί να φέρει αποτελέσματα διαρκείας.