Inspire Athens
«Αντιληφθήκαμε ότι σκοπός του INSPIRE Athens είναι να συμβολίζει κάτι παραπάνω από ένα ολοκληρωμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα», είπε ο Μάριος Κοντομέρκος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.
Inspire Athens
«Αντιληφθήκαμε ότι σκοπός του INSPIRE Athens είναι να συμβολίζει κάτι παραπάνω από ένα ολοκληρωμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα», είπε ο Μάριος Κοντομέρκος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.
Πηγή Εικόνας: Mohegan-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στο «NBA» των κατασκευαστικών Ομίλων εισέρχεται ο όμιλος Ελλάκτωρ χάρη στους Ολλανδούς, που αποφάσισαν να αλλάξουν τα δεδομένα στην εγχώρια κατασκευαστική  αγορά. Η Reggenborgh με νέα κίνηση ματ ταράζει τους παραδοσιακούς συσχετισμούς στον κλάδο, αφού αποεπενδύει από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και βάζει όλα τα …λεφτά στον Ελλάκτωρ.

Οι Ολλανδοί αποδείχθηκαν μετρ του είδους, αφού αποχωρούν από μία εταιρεία,  αποκομίζοντας κέρδη περίπου 100% από την αρχική επένδυση, η οποία έγινε στη ζώνη των  5 ευρώ.

Ο ολλανδικός όμιλος Reggerborgh αποχωρεί από τη ΓΕΚ Τέρνα πουλώντας το 28% που κατέχει.

Η πώληση των μετοχών θα γίνει με premium που θα ξεπερνά το 10% από τη τρέχουσα τιμή της. Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση  της Τετάρτης η τιμή έκλεισε στα 9,29 ευρώ σημειώνοντας άνοδο κατά 0,11%.

Η τρέχουσα αξία των μετοχών που κατέχει η Reggerborgh αποτιμάται σε 266 εκατ. ευρώ και η πώληση του με premium ανεβάζει την αξία  στα 292 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, ο νυν μέτοχος της εταιρείας κ.  Γ. Περιστέρης προτίθεται να αγοράσει ακόμη και το 10% των μετοχών και το υπόλοιπο 18%, σύμφωνα  με δημοσιεύματα, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να το αποκτήσει η Μαριάννα  Λάτση. Πάντως, οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να έρθει στο προσκήνιο και νέος επενδυτής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει αναλάβει το έργο του καζίνο στο Ελληνικό, σε κοινοπραξία με την Mohegan, ενώ η κα Λάτση αποχώρησε πρόσφατα από την μητρική εταιρεία (της οικογένειας της) που ελέγχει το έργο του Ελληνικού.

Η κίνηση των Ολλανδών φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο τους επενδυτές προς  την πλευρά  του Ελλάκτωρ, καθώς η τιμή της είναι στο 1,60 ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 14,9% στη  χθεσινή συνεδρίαση.

Σήμερα, η μετοχή της Ελλακτωρ είναι μια υποτιμημένη μετοχή, λόγω των γνωστών προβλημάτων που είχαν προκύψει, ενώ οι μελλοντικές προσδοκίες για υπεραξίες  διογκώνονται μετά τους χειρισμούς των Ολλανδών. Πάντως, οι εν αναμονή επενδυτές της Ελλάκτωρ περιμένουν το χρόνο εκδήλωσης της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου,  που προς το παρόν φαντάζει ένα μικρό εμπόδιο, καθώς οι κατέχοντες μετοχές θα πρέπει να βάλουν επιπλέον χρήματα. Πάντως, υπάρχει η κατηγορία επενδυτών που σκέπτεται να αναλάβει δράση μετά την ΑΜΚ της εισηγμένης εταιρείας.

Ο βασικός μέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και με σημαντικό ποσοστό στον Ελλάκτωρ, αποφεύγει να σχολιάσει τα όσα γράφονται στα ηλεκτρονικά site.

Οι τρέχουσες εξελίξεις – όπως και οι φήμες και τα σενάρια – φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν  ως  «καύσιμη» ύλη για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να βρίσκεται 60 μονάδες μακριά από τις 900 μονάδες.