Φώτο Αρχείου - Συνεργεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κατεδαφίζουν αυθαίρετα - Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 - ΑΠΕ ΜΠΕ
Φώτο Αρχείου - Συνεργεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κατεδαφίζουν αυθαίρετα - Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 - ΑΠΕ ΜΠΕ
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αναστέλλονται κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες με τροπολογία, που κατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, που ψηφίζεται στη Βουλή, την οποία συνυπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία αναφέρει ότι :«Αναστέλλεται, μέχρι την 31η-10-2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα κάθε είδους που υφίστανται κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων και έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού, χωρίς απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών.».

Επίσης με την τροπολογια

1.α. Θεωρείται ότι έχουν παραληφθεί αυτοδικαίως κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων, έργα τα οποία περατώθηκαν τουλάχιστον δέκα (10 έτη πριν από την ημερομηνία αυτή και έχουν ήδη δοθεί προς χρήση από τους αναδόχους στον φορέα κατασκευής ή/και στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να έχει διενεργηθεί κατά νόμο πραγματική ή αυτοδίκαιη (πλασματική) οριστική παραλαβή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίστανται δικαστικές εκκρεμότητες της αναθέτουσας αρχής κατά του αναδόχου.

β. Οι φορείς εκτέλεσης των έργων αυτών υποχρεούνται να καλέσουν άμεσα τους αναδόχους και να επιστρέψουν τις εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης που τυχόν διακρατούν.

2.α. Δεν επιτρέπεται η μετάταξη, η μεταφορά ή η απόσπαση του προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στους εποπτευόμενους από αυτό φορείς, στην Κεντρική Υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

β. Η ανωτέρω ρύθμιση δεν καταλαμβάνει υφιστάμενες αποσπάσεις ή τη δυνατότητα παράτασης αυτών.