Κήπος-Χανιά [neoiorizontes.gr]
Κήπος-Χανιά [neoiorizontes.gr]

Επεκτείνεται στην πόλη των Χανίων το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, με την χάραξη και δημιουργία νέου ποδηλατοδρόμου στις οδούς Χατζημιχάλη, Γιάνναρη και Σκαλίδη.

Οι εργασίες για τον νέο ποδηλατόδρομο ξεκίνησαν σήμερα και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, που βρέθηκε στο χώρο, αναμένεται να ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, το νέο τμήμα του ποδηλατόδρομου ενώνει το τμήμα με την οδό Πειραιώς και την Ακτή Κανάρη, δημιουργώντας νέες κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, «με την νέα χάραξη “κλείνει” μια ακόμα διαδρομή, η οποία τους επόμενους μήνες θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλης».

Με αφορμή την δημιουργία του δικτύου ποδηλατοδρόμων ο κ.Σημανδηράκης επεσήμανε ότι βασικός στόχος της προσπάθειας είναι να ενισχυθεί η χρήση μέσων ήπιας μετακίνησης στην πόλη και κυρίως στα κεντρικά σημεία, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν εντοπισθεί τρία σημεία όπου θα δημιουργηθούν περιφερειακοί χώροι στάθμευσης οχημάτων, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια 5 ηλεκτρικών λεωφορείων 30 θέσεων, τα οποία σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, θα χρησιμοποιηθούν για την μετακίνηση στο κέντρο πολιτών που θα αφήνουν τα οχήματα τους στους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων, «οι παρεμβάσεις γίνονται μέσα από τον προγραμματισμό που υπάρχει και αφορά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας».