Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έως την επόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι δήμαρχοι των 8 μητροπολιτικών περιοχών τη Θεσσαλονίκης να λάβουν τις αποφάσεις σχετικά με την ηλεκτροκίνησηγια τους τύπους και τον αριθμό των οχημάτων που χρειάζονται και να ενημερώσουν τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης που υλοποιεί, μέσω του ΕΣΠΑ, πρόγραμμα για τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου ηλεκτροκίνησης στην περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Αυτό έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που είχε διαδικτυακά η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου με τους οκτώ δημάρχους της Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Πυλαίας -Χορτιάτη, Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Νεάπολης -Συκεών, Δέλτα, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς και Κορδελιού – Ευόσμου θα ενημερωθούν για τη σχετική μελέτη του ΕΚΕΤΑ. Σημειώνεται ότι το Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ καταγράφει τους διαθέσιμους τύπους ηλεκτροκίνητων οχημάτων προκειμένου να εξεταστεί το κατά πόσο πληρούνται οι προϋποθέσεις και καλύπτονται οι ανάγκες για να προχωρήσει γρήγορα το έργο.

Μέσω του προγράμματος προβλέπεται επίσης η δημιουργία στόλου δημοσίων ηλεκτροκίνητων απορριμματοφόρων οχημάτων ενώ η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσω του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, επισήμανε ότι για το πρόγραμμα η Μητροπολιτική Ενότητα κατάφερε να διασφαλίσει εντός του 2020 επιπλέον πόρους του τρέχοντος ΕΣΠΑ ενώ η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος παραχωρεί επιπλέον κονδύλιο ύψους 15 εκ. ευρώ.