ΥΔΟΜ: πινακίδα Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου
ΥΔΟΜ: πινακίδα Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου

Στη δημιουργία κεντρικής ΥΔΟΜ (Υπηρεσία Δόμησης) προχωρά ο Δήμος Παιανίας, με στόχο να μπει μία τάξη στο πολεοδομικό χάος που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες απευθύνονταν σε δύο διαφορετικές πολεοδομίες εκτός δήμου, στην Παλλήνη για τη δημοτική κοινότητα των Γλυκών Νερών και στο Μαρκόπουλο για τη δημοτική κοινότητα της Παιανίας.

Με την δημιουργία ενιαίας ΥΔΟΜ στον δήμο, πλέον όλες οι σχετικές υπηρεσίες συγκεντρώνονται σε μία κεντρική υπηρεσία.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη απόφαση, ώστε όλοι οι φάκελοι που υπάρχουν στις δύο κοινότητες να καταγραφούν πλήρως και αναλυτικά και στη συνέχεια θα ακολουθήσει υποβολή αιτήματος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την ψηφιοποίησή τους. Το συνολικό κόστος για την καταγραφή των φακέλων στις δύο ΥΔΟΜ ανέρχεται στα 50.000 ευρώ.

«Μετά από εννιά χρόνια μπαίνει στην τελική ευθεία η δημιουργία ΥΔΟΜ στην Παιανία. Αυτό οφείλαμε ως δήμος να το έχουμε πράξει από το 2010», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης και πρόσθεσε: «Σε αυτό το χάος βάζουμε τάξη. Ξεκινά άμεσα η καταγραφή των φακέλων που βρίσκονται στις δύο ΥΔΟΜ, της Παλλήνης και του Μαρκοπούλου, και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην ψηφιοποίησή τους. Πρόκειται για μια διαδικασία αναγκαία για την προστασία των συμφερόντων των δημοτών μας και για να έχουμε πλήρη απεικόνιση της κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο Παιανίας».