Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δραματικό μήνυμα για τις επιπτώσεις που θα είχε στην ελληνική οικονομία ένα δεύτερο lockdown λόγω του κορονοϊού εξέπεμψε από τη Βουλή την Πέμπτη ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «μέχρι σήμερα έχουν δοθεί στην αγορά 11 δισεκατομμύρια ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν τα 15 δισεκατομμύρια» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια μίλησε για τη μεγαλύτερη παροχή ρευστότητας στην οικονομία τουλάχιστον από τότε που μπήκε η χώρα στην ευρωζώνη.

Ειδική αναφορά έκανε στα στοιχεία της Eurostat λέγοντας «η Ελλάδα είναι η χώρα που είχε τη μικρότερη απώλεια θέσεων εργασίας από το lockdown στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Όπως είπε αυτό έγινε γιατί τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας συνδέθηκαν και με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. «Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από τις άλλες χώρες» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και παρουσίασε μια σειρά οικονομικών στοιχείων, μεταξύ των οποίων είναι και η πορεία του κόστους δανεισμού.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης επεκτάθηκε και στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ αναφέρθηκε και στις κλίνες που υπάρχουν στις ΜΕΘ. Όπως σημείωσε το 2019 η Ελλάδα είχε πραγματικά τις μισές κλίνες κατά μέσο όρο σε σχέση με την Ιταλία. Σήμερα έχει φτάσει τις 9 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους και ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 12 κλινών ανά 100.000 κατοίκους.