Ολομέλεια της Βουλής
Ολομέλεια της Βουλής
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, που στοχεύει στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα γνωστοποίησε, κατά την επίσκεψη του στον δήμο Αγίου Νικολάου, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Άγιος Νικόλαος διαθέτει ισχυρό αποτύπωμα στον χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης.

«Καταθέσαμε ένα νομοσχέδιο τολμηρό βιώσιμο και ρεαλιστικό που καθιστά την Ελλάδα βασική κοιτίδα τουριστικής εκπαίδευσης, αναφορικά με άλλες χώρες της Μεσογείου που είναι ανταγωνιστικές, ενώ είμαστε αποφασισμένοι να το δρομολογήσουμε μετά την κατάθεση πρόσθετων προτάσεων από το υπουργείο παιδείας» ανέφερε συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ενημερώνοντας τον κ. Κόνσολα για το αίτημα του δήμου σχετικά με την ανωτατοποίηση της Σχολής Τουρισμού Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) καθώς και για τα ζητήματα των εσόδων από το τέλος παρεπιδημούντων, της διαδικασίας πρόσληψης εποχιακού προσωπικού, επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, δήλωσε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου -σε ό,τι αφορά την τουριστική εκπαίδευση- φαίνεται να είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Θα περιμένουμε, τόνισε ο κ. Ζερβός, να δούμε την υλοποίησή του και εξέλιξή του, δεδομένου ότι υπάρχει πολύχρονη εκκρεμότητα. Επίσης, αναφορικά με το τέλος παρεπιδημούντων ζήτησε την επαναφορά του ή την απόδοση στους τουριστικούς δήμους του τέλους διανυκτέρευσης που ισχύει σήμερα, για τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που τα κρατικά έσοδα είναι ελάχιστα.