Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για το επενδυτικό πλάνοσ της ΕΡΓΟΣΕ μίλησε ο επικεφαλής της επιχείρησης, Χρήστος Δίνης, αναφέροντας πως η ΕΡΓΟΣΕ τα τελευταία 24 χρόνια έχει εκτελέσει έργο συνολικής αξίας 6,1 δισ. σε 518 συμβάσεις.

Η πορεία της εταιρείας όπως τόνισε, καταγράφει μία επιτυχή πορεία έργων, καθώς όπως εξήγησε προχωράει η δημοπράτηση έργων με τη διαδικασία των μειοδοτικών διαγωνισμών προϋπολογισμού 630 εκ. αλλά και στη δημοπράτηση έργων με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου προϋπολογισμού 3,3 δισ.

Οι αναπτυξιακοί στόχοι που έχει θέσει η ΕΡΓΟΣΕ σύμφωνα με τον κ. Βίνη, είναι μεταξύ άλλων η ενίσχυση της διατροπικότητας με έμφαση στην εμπορική μεταφορά, με συνδέσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια, η ολοκλήρωση του κορμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας (άξονας ΠΑΘΕ), αλλά και η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου.

Αξίζει δε να σημειωθεί, όπως με ιδιαίτερη έμφαση ανέφερε, ότι όλα τα έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου συνδέουν τα μεγάλα λιμάνι της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο, συντελώντας στο όραμα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για τη δημιουργία ενός μεγάλου εμπορικού κόμβου στη χώρα μας.