Έργα βελτίωσης και συντήρησης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. εκτελεί από τις 28 Σεπτεμβρίου, η Διεύθυνση Διαχ/σης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

Το δίκτυο συνολικού μήκους 140 χλμ, αποτελείται από τον Βόρειο και Νότιο παράπλευρο οι οποίοι ξεκινούν από τον δήμο Μάνδρας και καταλήγουν στο δήμο Κρωπίας, διασχίζοντας τους δήμους: Μάνδρας, Ασπροπύργου, Φυλής, Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής, Γλυκών Νερών, Παιανίας, Κρωπίας.

Οι εργασίες αφορούν σε κατασκευή νέων αντιολισθηρών ταπήτων μήκους 16 χιλ., τακτοποίηση της στάθμης των φρεατίων, διαγράμμιση, ανακατασκευή σε τμήματα όπου έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και είναι ημιτελή (χωματόδρομος).

Μέχρι στιγμής έχουν εκτελεστεί εργασίες συνολικού μήκους 5 χλμ στους δήμους Φυλής και Αχαρνών και έπονται εργασίες στους δήμους Μάνδρας -Ασπροπύργου – Αμαρουσίου.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η Περιφέρεια για την ενίσχυση της ασφάλειας του οδικού δικτύου και της αναβάθμισης της εικόνας της Αττικής και όπως δηλώνει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης: «Καθημερινά αποδεικνύουμε έμπρακτα πως η προάσπιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου, είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς».