Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέλος στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει νέο lockdown και κλείσιμο του κλάδου της εστίασης στην Ελλάδα λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού επιχείρησε να βάλει την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ στην Αττική λόγω του Covid-19, λέγοντας πως στη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ θα υπάρξει πολύ αναλυτική ανακοίνωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, αλλά δεν θα ανακοινώσει κάτι καινούριο.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «έχει έρθει το δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη και η Ελλάδα εξακολουθεί να πάει πολύ καλά». Τόνισε, δε, ότι «δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown στην Ελλάδα, ούτε να κλείσει η εστίαση στην Αττική». Ο ίδιος εξήγησε ότι τοπικό lockdown στην Αττική είναι πολύ δύσκολο να γίνει, επειδή θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην οικονομία.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν τον Μάιο. Όλοι έχουμε κουραστεί. Δεν υπάρχει ζήτημα lockdown. Δεν υπάρχει ζήτημα διάστασης με την επιτροπή των ειδικών».

Τέλος, επεσήμανε ότι αν το ζητήσουν οι επιστήμονες, θα γίνει καθολική χρήση της μάσκας.