Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη διαβεβαίωση πως εντός του 2021 θα υπάρξει ΕΣΠΑ για τα μικρά τουριστικά καταλύματα έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, Παναγιώτη Τοκούζη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΣΕΤΚΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διαβεβαίωσε ότι μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2021 θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΠΑνΕΚ για τα μικρά καταλύματα, που μέχρι σήμερα εξαιρούνταν από τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά «εργαλεία» εξαιτίας κάποιων περιορισμών, επιδεικνύοντας κατανόηση και ενσυναίσθηση απέναντι στα αιτήματα της ΣΕΤΚΕ.

Η νέα προγραμματισμένη συνάντηση, είναι η δεύτερη η οποία πραγματοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο πλευρών, αποδεικνύοντας από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τη διάθεση για εξεύρεση λύσεων στο κρίσιμο για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων θέμα της ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, ο κ.ς Τοκούζης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης. «Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δείχνουν περίσσια βούληση για τη θέσπιση αναπτυξιακού προγράμματος αποκλειστικά για επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίες σήμερα “υποφέρουν” από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19», είπε ο κ. Τοκούζης.