Εργοστάσιο στο Βερολίνο
Εργοστάσιο στο Βερολίνο
Πηγή Εικόνας: pixabay στο pexels

«Η κυβέρνηση μετράει πολύ σωστά το σφυγμό της οικονομίας, όπως δείχνουν τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη, πράγμα που δικαιολογεί και την αισιοδοξία μας για εφαρμογή με αποφασιστικότητα ενός, εκ των πραγμάτων αναγκαίου, τολμηρού σχεδίου ανάκαμψης και ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη.

«Η βιομηχανία, οι επενδύσεις, και τα σχέδια προσαρμογής μας στις απαιτήσεις της τεχνολογίας και των καινοτομιών περιμένουν να πάρουν την σκυτάλη. Και αυτό θα μετουσιωθεί σε πράξη μόνο με μακροπρόθεσμους κανόνες αναπτυξιακού χαρακτήρα. Νέους κανόνες όπως η απαλλαγή της βιομηχανίας και των επενδύσεων από τις υπερβολές του ΕΝΦΙΑ στις επιχειρήσεις και η σταθεροποίηση για μια 10ετία φορολογικών κινήτρων αναπτυξιακού προφίλ», πρόσθεσε ο κ. Μαθιός.

Υπογράμμισε τέλος ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο και τακτική προσέλκυσης επενδύσεων σε συνδυασμό με περισσότερη προσοχή στο ενεργειακό κόστος και στο κόστος αναβάθμισης της ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών οφείλουν, ως μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις, να ενταχθούν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την οικονομία του 2021».