Κεραίες κινητής
Στο συρτάρι άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Κεραίες κινητής
Στο συρτάρι άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Πηγή Εικόνας: Photo by Pixabay from Pexels

Μετά την ολοκλήρωση, χθες, της συναλλαγής εξαγοράς τραπεζικού δανεισμού ύψους 281 εκατ. ευρώ της Forthnet από την United Group θυγατρική της BC Partners, ανοίγει ο δρόμος προκειμένου η εταιρία τηλεπικοινωνιών να γίνει η τέταρτη «δύναμη» της αγοράς τηλεπικοινωνιών. Ουσιαστικά, η εταιρεία αποκτά το 50% περίπου των Μετατρέψιμων σε μετοχές Ομολογιών (σήμερα συνολικής αξίας περίπου 52 εκατ. ευρώ) και του συνόλου των δανειακών απαιτήσεων των τραπεζών (περί τα 282 εκατ. ευρώ), σε ένα deal με αξία 100 εκατ. ευρώ, εάν συνυπολογίσουμε και την ενδιάμεση χρηματοδότηση προς τη Forthnet. H United Group εκτιμάται ότι θα αποκτήσει ποσοστό της τάξεως του 33% στην Forthnet, γεγονός που επιτρέπει στην εταιρία να μην προχωρήσει σε υποχρεωτική Δημόσια πρόταση.

Τι περιλαμβάνουν τα επόμενα βήματα; Ο επενδυτής θα προχωρήσει σε μεταγενέστερο στάδιο με την εξαγορά των υπολειπόμενων Μετατρέψιμων Ομολογιών και των Πωλούμενων Μετοχών, έχοντας δεσμευτεί να παράσχει χρηματοδοτική διευκόλυνση προς την Forthnet με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης.

Επίσης, θα εκτιμήσει όλες τις εναλλακτικές για την ανακεφαλαιοποίηση και την ουσιαστική μείωση του χρέους της Forthnet μέσω εκτενούς κεφαλαιοποίησης του χρέους και της εισφοράς νέων κεφαλαίων. Οι ενέργειες αυτές θα εξαλείψουν το συνολικό χρέος της εταιρείας και θα παράσχουν σε σημαντικούς επιπρόσθετους κεφαλαιακούς πόρους, που θα εξασφαλίσουν την οικονομική της σταθερότητα, την περαιτέρω κερδοφόρα ανάπτυξή της και την υλοποίηση στρατηγικών πλάνων.

Όταν πάντως, ολοκληρωθεί το σύνολο των τυπικών διαδικασιών, η εταιρία αναμένεται να ρίξει στην αγορά, σε πρώτη φάση το nova mobile, που, προς στιγμήν, διατίθεται δωρεάν και παρέχει το μήνα 200 λεπτά ομιλίας, 20 SMS και 2 GB DATA.