Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη σωστή διάσταση θέτει την έννοια delivery η διοίκηση του ιστορικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, απαντώντας ουσιαστικά σε δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν ότι το ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος εισέρχεται στο delivery.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει συγκεκριμένα:

Προς άρση παρεξηγήσεων και παρερμηνειών το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία εξετάζει να διευρύνει τις υπηρεσίες catering προτείνοντας ολοκληρωμένα gourmet γεύματα σε πελάτες που θα ήθελαν τα καταναλώνουν το μενού στον χώρο τους για αριθμό ατόμων που δεν δικαιολογεί full catering.

Η πεζή έννοια του delivery δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα της παραπάνω υπηρεσίας και σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη πιθανή μελλοντική υπηρεσία βρίσκεται σε φάση έρευνας αγοράς και δεν θα υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και King George, του οποίου την λειτουργική διεύθυνση έχει η Marriott International, Inc. είναι ιδιοκτησία της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη.

Η Marriott International, Inc. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ξενοδοχείων στον κόσμο, με έδρα την Bethesda, Maryland, USA, με 5.700 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 110 χώρες, της ιδιοκτησίας ή της διαχείρισής της.

Η Marriott αποτελεί μια από τις κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες διαχείρισης και franchise ξενοδοχείων και τουριστικών θέρετρων. Στις 30 κορυφαίες αλυσίδες στην ιδιοκτησία της περιλαμβάνονται:  Bulgari Hotels and Resorts, The Ritz-Carlton and The Ritz-Carlton Reserve, St. Regis, W, EDITION, JW Marriott, The Luxury Collection, Marriott Hotels, Westin, Le Méridien, Renaissance Hotels, Sheraton, Delta Hotels by MarriottSM, Marriott Executive Apartments, Marriott Vacation Club, Autograph Collection Hotels, Tribute Portfolio, Design Hotels, Gaylord Hotels, Courtyard, Four Points by Sheraton, SpringHill Suites, Fairfield Inn & Suites, Residence Inn, TownePlace Suites, AC Hotels by Marriott, Aloft, Element, Moxy Hotels, and Protea Hotels by Marriott. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης και σε προνομιούχα προγράμματα επιβράβευσης, τα  Marriott Rewards, που περιλαμβάνουν τα The Ritz-Carlton Rewards και Starwood Preferred Guest.