Νέο κεφάλαιο για την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) σηματοδοτεί το διευρυμένο αντικείμενο της εταιρείας μετά την απορρόφηση ενός αριθμού διεθνών έργων διασυνοριακών αγωγών φυσικού αερίου, όπως είναι ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός (IGB), ο IGI Poseidon και ο East Med, έργα που υποστηρίζονται από διακυβερνητικές συμφωνίες μεταξύ αρκετών χωρών στην περιοχή της Μεσογείου και τα οποία θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή ασφάλεια εφοδιασμού, καθώς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας ως κόμβου που θα επηρεάσει κάποιες από τις πιο σημαντικές στρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή».

Αυτό επισημαίνει σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τον διορισμό νέου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και νέου διευθύνοντος συμβούλου, από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έγιναν ύστερα από πρόταση του κ. Χατζηδάκη και κατόπιν έγκρισης της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο νέος πρόεδρος, Ρίκαρντ Σκούφιας, τόνισε ότι ο κλάδος της ενέργειας και των εξορύξεων εστιάζει όσο κανένας άλλος στην περιβαλλοντική και την κοινωνική διακυβέρνηση. Από την πλευρά του ο νέος διευθύνων σύμβουλος Αριστοφάνης Στέφατος έκανε λόγο για σημαντικές ευκαιρίες στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα ενώ πρόσθεσε ότι «εξασφαλίζοντας αυτές τις ευκαιρίες, δίνουμε στη χώρα τη δυνατότητα να διευρύνει τις πιθανές στρατηγικές επιλογές για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης των δεσμεύσεων για εναλλακτικές πηγές ενέργειας και την προοδευτική απανθρακοποίηση».