Παπαστεργίου
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Παπαστεργίου
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

«Η κυβέρνηση τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση την κάνει πράξη», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας το χαρακτήρισε «φιλόδοξο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο» και αναφέρθηκε στις δυο κρίσιμες προτεραιότητες του προγράμματος, που όπως είπε είναι: «Αφενός, με την έναρξη του προγράμματος, να ενταχθούν όλα τα έργα που ήταν ενταγμένα στο “Φιλόδημος”, γιατί είναι έργα που έχουν σχεδιαστεί και είναι σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες.

Αφετέρου, το πρόγραμμα να “τρέξει” με μεγάλες ταχύτητες, ώστε μαζί με τους πόρους του ΕΣΠΑ, να αποτελέσουν τους δύο βασικούς πυλώνες χρηματοδότησης, για την υλοποίηση των έργων των περιφερειών και των δήμων».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ τόνισε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο αρμόδιος υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος τήρησαν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Αυτοδιοίκηση σχετικά με το πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, επισήμανε ότι το πρόγραμμα με την άμεση και ενεργή συμμετοχή και της ΚΕΔΕ στον σχεδιασμό και την παρακολούθηση, εξασφαλίζει πόρους για αναπτυξιακά έργα προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ, τόνισε και εκείνος την «αγαστή συνεργασία» που έχουν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αντισεισμική πρόληψη που αποτελεί μέρος του προγράμματος για τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια κάθε δήμου.

«Δεν θα έχουμε άλλη τόσο μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη και γι’ αυτό πρέπει όλοι να δουλέψουμε για την απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος», σημείωσε