ΔΕΠΑ - Κτίριο Γραφείων
ΔΕΠΑ - Κτίριο Γραφείων
Πηγή Εικόνας: ΔΕΠΑ

Ελλιπή φάκελο φαίνεται ότι κατέθεσαν, όπως αναφέρουν πηγές στο economix.gr, τα δύο από τα συνολικά εννέα σχήματα που υπέβαλαν πρόταση για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας με αποτέλεσμα να μην περάσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η POWER GLOBE (Κατάρ) και η Vitol (Ολλανδία) δεν προχώρησαν στη β’ φάση, παρά και το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσε εγκαίρως τα δύο σχήματα προκειμένου να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα χωρίς ωστόσο, όπως απεδείχθη και από τις ανακοινώσεις, να υπάρξει επαρκής ανταπόκριση.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, όλοι οι Έλληνες παίκτες συνεχίζουν για τη β’ φάση του διαγωνισμού ενώ, όπως έγινε γνωστό ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης, στη δεύτερη φάση προκρίνονται συνολικά επτά επενδυτικά σχήματα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα: C.G. GAS LIMITED, MET HOLDING AG, SHELL GAS B.V., ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ A.E., Κοινοπραξία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ & EDISON INTERNATIONAL HOLDING N.V., Κοινοπραξία ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ & ΔΕΗ Α.Ε. και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ A.E.

Από εκεί και πέρα, τα επενδυτικά σχήματα που κατάφεραν να περάσουν στη δεσμευτική φάση θα κληθούν να υπογράψουν τη Σύμβαση Εμπιστευτικότητας και, εν συνεχεία, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (VDR) όπου είναι αναρτημένες όλες οι σχετικές πληροφορίες για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα μπορέσουν να καταθέσουν τις προσφορές για την τελευταία και δεσμευτική φάση του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το μνημόνιο συνεργασίας που έχουν υπογράψει ΔΕΠΑ και Ελληνικά Πετρέλαια, ο πλειοδότης του διαγωνισμού θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει όλο το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του 35% που ανήκει στα ΕΛΠΕ.