ΔΕΘ
ΔΕΘ
Πηγή Εικόνας: helexpo.gr

Στην συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σημαντικές επενδύσεις όπως:

·         Η έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής (ΠΣΕ) του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

·         Η προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την επέκταση των εγκαταστάσεων της εταιρείας «ΤΑΤΟΙ CLUB TC LIMITED» και του σωματείου «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΑΤΟΙΟΥ» στο Δήμο Αχαρνών

·         Η προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την επένδυση της εταιρείας «ISOMAT ΑΒΕΕ» στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνας.

·         Η προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ξενοδοχειακή επένδυση στη θέση Καστελλάκια πλησίον του παραλιακού οικισμού Πλατύ Γιαλός του Δήμου Μυκόνου.

 

Επιπλέον, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω πολεοδομικά θέματα:

·         Η εφαρμογή του Μέσου Συντελεστή Δόμησης του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτική Ενότητα Πατρέων στο Ιστορικό Κέντρο της Πάτρας του Δήμου Πατρέων.

·         Η έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Εορδαίας Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης για τη μετεγκατάσταση του οικισμού Μαυροπηγής λόγω αναπτυξιακών έργων της ΔΕΗ.

·         H προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη χωρική οργάνωση και ανάπτυξη του νέου Δικαστικού Σωφρονιστικού Συγκροτήματος Αθηνών (ΔΣΣΑ) σε τμήμα του Δημοσίου Ακινήτου στο Δήμο Ασπρόπυργου Αττικής.