Αγωγός φυσικού αερίου
Αγωγός φυσικού αερίου
Αγωγός φυσικού αερίου
Αγωγός φυσικού αερίου
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Oι δυνατότητες επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Ανατολική Αττική και οι δυνητικές πηγές χρηματοδότησής της βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με τους δημάρχους Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας, Ευαγγ. Μπουρνούς και Δ. Μάρκου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας και ο εκτελεστικός πρόεδρος της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ), Π. Χατζηγιάννης.

Οι δήμαρχοι διατύπωσαν το έντονο ενδιαφέρον του συνόλου της ΠΕ Ανατολικής Αττικής για την επέκταση του δικτύου, επισημαίνοντας ότι «η υλοποίηση του έργου θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή και θα συμβάλει στην αναβάθμιση και λειτουργία των υποδομών της, καθώς και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών».

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης τούς διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια είναι σύμμαχος των δήμων σε έργα στρατηγικής και αναπτυξιακής σημασίας, ειδικά όταν συνδυάζονται με ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, υπογράμμισε ότι «αν είναι εφικτή η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, αυτό θα γίνει».