Μένουμε Ασφαλείς - COVID19
Μένουμε Ασφαλείς - COVID19
Πηγή Εικόνας: Ελληνική Κυβέρνηση

Στα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές διασφαλίζεται η μεταφορά του πενήντα τοις εκατό (50%) του συνολικού αριθμού επιβατών των πλοίων ή του πενήντα πέντε τοις εκατό (55%) εφόσον το πλοίο διαθέτει καμπίνες κατ’ ανώτατο όριο, καθώς και η τήρηση ελάχιστης απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων.

Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων μπορούν να φιλοξενούνται μέχρι τέσσερα (4) άτομα, εφόσον είναι είτε συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού είτε άτομα με αναπηρία με το συνοδό τους, σε διαφορετική περίπτωση ένας (1) μεμονωμένος επιβάτης και δύο (2) μέλη πληρώματος, αντιστοίχως.

Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη του πληρώματος των πλοίων υποχρεούνται, πριν την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται προς τις οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές.

Για κάθε παράβαση των διατάξεων του παρόντος επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

ΚΥΑ (ΦΕΚ 1988/Β/23.05.2020)