Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Καρφί» εις βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας έριξε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησής του με «γαλάζιους» νεολαίους.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε αναφορικά με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό που στο χαρτοφυλάκιό του είχε και τις προστατευόμενες περιοχές ότι «ο κ. Φάμελλος έδινε άδειες για εξορύξεις σε προστατευόμενες περιοχές Natura» ενώ διερωτήθηκε για ποιον λόγο δέχεται επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα τη στιγμή μάλιστα που, όπως ανέφερε ο ίδιος, εξορύξεις γίνονται και στα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εξορύξεις γίνονται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά αυτοί συνεχίζουν να με αποκαλούν “περιβαλλοντοκτόνο”. Τότε είναι και όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί και των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης “περιβαλλοντοκτόνοι”. Κάποτε πρέπει να μιλάμε ειλικρινά μεταξύ μας», σημείωσε ο υπουργός.

Τέλος, επεσήμανε ότι η «πράσινη» πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη περιλαμβάνει την ενίσχυση της ανακύκλωσης, της ηλεκτροκίνησης, των αναδασώσεων και της απολιγνιτοποίησης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στους χαρακτηρισμούς της αντιπολίτευσης ότι «καταστρέφει το περιβάλλον» λόγω της πολιτικής του για τις εξορύξεις.