Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόβλημα ως προς την επάρκεια θερμικής ενέργειας της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες εξ αιτίας της τροφοδοσίας της από μία μόνο μονάδα του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου Κοζάνης.

Ως αποτέλεσμα αυτής της «αρρυθμίας» διαπιστώνεται ότι στις ώρες αιχμής καλύπτεται μόνο το 80 % της ζήτησης στον αστικό ιστό της πόλης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Κυτίδης σημείωσε ότι «για να καλύψουμε την ζήτηση χρησιμοποιούμε τους λέβητες πετρελαίου που έχει εγκαταστήσει η δημοτική επιχείρηση, αλλά και πάλι εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών η ζήτηση είναι τέτοια που δεν μπορούμε να την καλύψουμε».

Στην επιστολή που έστειλε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ζητά την άμεση παρέμβασή του για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργείται εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι τρεις μονάδες της ΔΕΗ που τροφοδοτούν την Τηλεθέρμανση της πόλης, βρίσκονται εκτός λειτουργίας όχι λόγω βλάβης, αλλά κατόπιν εντολής του Διαχειριστή συστήματος.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης επισημαίνει ότι οι παραπάνω επιλογές έχουν σαν συνέπεια η ΔΕΥΑΚ να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου οι οποίες από την αρχή του έτους ανήλθαν σε 1.280.000 ευρώ. Η παράταση αυτής της κατάστασης, καταλήγει ο κ Μαλούτας, θα επιφέρει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην βιωσιμότητα της τηλεθέρμανσης.