Η πόλη των Χανίων - Θέα από τους Τάφους Βενιζέλου στο Ακρωτήρι
Η πόλη των Χανίων - Θέα από τους Τάφους Βενιζέλου στο Ακρωτήρι

H κυκλοφορία των τουριστικών λεωφορείων στην πόλη καθώς και οι αλλαγές που σχεδιάζονται για στάθμευση των λεωφορείων σε οργανωμένο χώρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν οι αντιδήμαρχοι Χανίων Μιχάλης Τσουπάκης και Γιάννης Γιαννακάκης με τον πρόεδρο του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων «Ερμής» Σταύρο Σεραφειμίδη και τον γενικό γραμματέα του Σωματείου Γιώργο Μανουσάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τσουπάκης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του δήμου για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, ενώ ο κ. Σεραφειμίδης έθεσε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της εξεύρεσης περισσότερων χώρων περιμετρικά της πόλης, ώστε να εξυπηρετούνται οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων.

Ακολούθησε συνάντηση των εκπροσώπων του Σωματείου και του αντιπροέδρου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης Ευάγγελου Παπανικολάου, με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιάννη Γιαννακάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των επισκεπτών στο κέντρο της πόλης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Αναλύθηκαν οι νέες διαμορφώσεις πεζοδρομίων και διαπιστώθηκε ότι οι παρεμβάσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς βελτιώνουν σημαντικά την εμπειρία των επισκεπτών του δήμου.