Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και να κάνουμε την Ελλάδα τη νέα «ιστορία επιτυχίας», ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, τονίζοντας ότι με τη νέα ελληνική κυβέρνηση διαπιστώνεται συμφωνία σε πολλούς τομείς.

«Το ΑΕΠ μεγαλώνει, ο τουρισμός ανθεί, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε νέα ανάκαμψη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλτμάιερ στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ που διοργανώνεται σήμερα στο Βερολίνο, τονίζοντας τις ευκαιρίες συνεργασίας που ανοίγονται για επιχειρήσεις των δύο χωρών. Βλέπουμε ότι η Κίνα έχει ανακαλύψει τις επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, για να δηλώσει εμφατικά: «Δεν είναι δυνατόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέπουμε σε τρίτες χώρες πάρουν το κύριο μερίδιο επενδύσεων στην Ελλάδα […] Θέλουμε οι ίδιοι να παραδώσουμε ένα μέρος της προστιθέμενης αξίας μας στην Ασία;».

Ο κ. Αλτμάιερ έκανε λόγο για επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς ενέργειας, τεχνητής νοημοσύνης, πράσινων τεχνολογιών, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι επικερδείς και η Ευρώπη να παραμείνει ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά τη νέα πρόκληση του κοροναϊού και των πιθανών συνεπειών της επιδημίας στην οικονομία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας εξήγησε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ανέδειξε την ανάγκη να αποφευχθεί μια κρίση του μεγέθους του 2008-09, ενδεχομένως με τη διάθεση κονδυλίων ρευστότητας. Πρόσθεσε δε ότι το θέμα θα συζητηθεί και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος στην εποχή της οικονομικής κρίσης, ο Πέτερ Αλτμάιερ μίλησε για «παρεξηγήσεις» εκατέρωθεν και επισήμανε ότι «οι Γερμανοί δεν έπαψαν να αγαπούν την Ελλάδα, αντιθέτως, ήθελαν να την βοηθήσουν». Χρειαζόμαστε νέα εναύσματα και συνεργασίες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.