Αυτή είναι η επιτροπή για τον νέο τρόπο χορήγησης αδειών οδήγησης. Πότε δίνει πόρισμα
Αυτή είναι η επιτροπή για τον νέο τρόπο χορήγησης αδειών οδήγησης. Πότε δίνει πόρισμα

Μετά την πτώση κατά 30% του αριθμού των επισκεπτών στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που διεξήχθη πέρσι και την απουσία πολλών σημαντικών αυτοκινητοβιομηχανιών από την διοργάνωση, η ένωση των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών VDA, αποφάσισε να μεταφέρει την μεγαλύτερη γερμανική έκθεση στο Μόναχο.

Το 2021, θα είναι η πρώτη χρονιά που το Μόναχο θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου, αναφέρει το Reuters.

Το Μόναχο έπεισε το διοικητικό συμβούλιο της VDA ότι το κέντρο της πόλης και οι εξαιρετικά ελκυστικές τοποθεσίες κοντά στο κέντρο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις για την έκθεση, δήλωσε η πρόεδρος της VDA, Χίλντεγκαρντ Μιούλερ.

Τα περίπτερα των εκθέσεων και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Πάρκο, δίπλα στο παγκόσμιο αρχηγείο της BMW στο Μόναχο. Η IAA θα εξελιχθεί από μια έκθεση αυτοκινήτου σε μια έκθεση κινητικότητας, ανέφερε η VDA. Η επόμενη έκθεση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η ένωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ,  δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η Φρανκφούρτη δεν θα φιλοξενήσει πλέον την παράσταση μετά από σχεδόν 70 χρόνια ως έδρα της έκθεσης των τελευταίων καινοτομιών του κλάδου. Η επιλογή έγινε μεταξύ των τριών γερμανικών πόλεων Βερολίνο, Αμβούργο και Μόναχο.

Η έκθεση της Φρανκφούρτης είναι επίσης γνωστή με το γερμανικό της ακρωνύμιο IAA (International Automobile Exhibition). Ήταν μια σημαντική έκθεση για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ των αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά η εκδήλωση του περασμένου Σεπτεμβρίου κατέγραψε μια πρωτοφανή πτώση του ενδιαφέροντος, καθώς οι μεγάλες μάρκες συμπεριλαμβανομένου και της Ferrari – μια μάρκα που έλκει σαν μαγνήτης τους επισκέπτες- αποφάσισαν να μην συμμετέχουν.

Επίσης, έγιναν διαμαρτυρίες ακτιβιστών για την προστασία του περιβάλλοντος που επιβάρυναν την εικόνα της έκθεσης. Ο αριθμός επισκεπτών πέρσι μειώθηκε κατά 30% σε 560.000. Η σύμβαση της VDA με την εμπορική έκθεση της Φρανκφούρτης έληξε πέρυσι, επιτρέποντας στην ένωση να αλλάξει χώρο για τις επόμενες εκθέσεις.

Το Μόναχο είναι πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και πρωτεύουσα του oμόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. Είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του Δούναβη.

Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό και αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών, οδικών, σιδηροδρομικών και εναέριων μεταφορών. Είναι, επίσης, φημισμένο ευρωπαϊκό εμπορικό κέντρο, καθώς και μεγάλο βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, με τα δύο καλύτερα και πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Γερμανίας, το Πανεπιστήμιο του Μονάχου και το Πολυτεχνείο του Μονάχου, μουσεία και άλλα πολλά ανώτερα καλλιτεχνικά ιδρύματα.

Η πόλη είναι ένα σημαντικό κέντρο τέχνης, τεχνολογίας, χρηματοδότησης, εκδόσεων, πολιτισμού, καινοτομίας, εκπαίδευσης, επιχειρήσεων και τουρισμού στη Γερμανία και την Ευρώπη και απολαμβάνει υψηλού επιπέδου και ποιότητας ζωής.

Τα πολυάριθμα αρχιτεκτονικά του αξιοθέατα, οι αθλητικές εκδηλώσεις, οι εκθέσεις και το ετήσιο Oktoberfest προσελκύουν αξιοσημείωτο τουρισμό. Το Μόναχο είναι μια από τις πιο ευημερούσες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Γερμανίας.