Πολυκατοικία στην Κυψέλη
Πολυκατοικία στην Κυψέλη
Πολυκατοικία στην Κυψέλη
Πολυκατοικία στην Κυψέλη
Πηγή Εικόνας: Google maps

Σε μία ολόκληρη πολυκατοικία βάζει πωλητήριο η Εθνική Ασφαλιστική, με τέτοιου είδους, προς πώληση, ιδιοκτησίες να σπανίζουν από την αγορά. Όπως πληροφορείται το Economix.gr η εν λόγω πολυκατοικία έχει δύο χαρακτηριστικά, τα οποία, ενδεχομένως, να ενισχύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Αφενός βρίσκεται στην Κυψέλη, μία συνοικία της Αθήνας για την οποία η ζήτηση έχει ενισχυθεί σημαντικά και αφετέρου κανένα από τα διαμερίσματά της δεν έχει κατοικηθεί ακόμη. Ειδικότερα, η πολυκατοικία βρίσκεται στην οδό Αστυπάλαιας 61 στην Κυψέλη, διαθέτει εμβαδόν 768,41 τ.μ., έχει κατασκευαστεί το 2007, με τις επιφάνειές της να έχουν ως εξής:

  • – Υπόγειο (βοηθητική χρήση) με εμβαδόν 150,26τμ
  • – Ισόγειο (επί πυλωτής) (είσοδος) με εμβαδόν 15,08τμ
  • – Α ‘όροφος (κύρια χρήση) με εμβαδόν 107,44τμ
  • – Β ‘όροφος (κύρια χρήση) με εμβαδόν 106,11τμ
  • – Γ ‘όροφος (κύρια χρήση) με εμβαδόν 106,11τμ
  • – Δ ‘όροφος (κύρια χρήση) με εμβαδόν 93,33τμ
  • – Ε ‘όροφος (κύρια χρήση) με εμβαδόν 75,85τμ
  • – ΣΤ ‘όροφος (κύρια χρήση) με εμβαδόν 58,56τμ
  • – Ζ ‘όροφος (κύρια χρήση) με εμβαδόν 45,95τμ
  • – Δώμα με εμβαδόν 9,71 τμ

Το ακίνητο έχει ελάχιστη ζητούμενη τιμή 820 χιλ. ευρώ, με το διαγωνισμό της Εθνικής Ασφαλιστικής να διενεργείται στις 23 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι η πολυκατοικία που πουλά η Εθνική Ασφαλιστική βρίκσεται στους πρόποδες του λόγου της Αλεπότρυπας, στην απέναντι πλευρά του οποίου βρίσκεται το σπίτι του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά «πολιτογραφείται» λόγω της ρυμοτομίας της περιοχής στο κέντρο της Κυψέλης. Η πολυκατοικία είναι σχετικά νεόδμητη αλλά μικρού εμβαδού ανά όροφο σε σχέση με τα άλλα ακίνητα της περιοχής, τα οποία κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι μεγάλης ηλικίας.

Ανεβαίνει η ζήτηση για την Κυψέλη

Σύμφωνα με την λίστα του περιοδικού Time Out, που συντάχθηκε από κατά τόπους δημοσιογράφους και συνεργάτες, ειδικούς και περισσότερους από 27.000 ανθρώπους που συμμετείχαν σε έρευνα σε όλο τον κόσμο, η Κυψέλη ανήκει στις 50 πιο cool γειτονιές του κόσμου.

Ανεξαρτήτως όμως, της συγκεκριμένης έρευνας, σύμφωνα με μελέτη του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής (ΣΜΑΣΑΑ), με αντικείμενο την εμπορευσιμότητα, δηλαδή πόσο γρήγορα πωλείται ένα διαμέρισμα, στην Κυψέλη, χρειάζονται μόλις δύο μήνες για να πωληθεί ένα δυάρι. Ίδιος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση μίας πώλησης στην Ευελπίδων, ενώ υπολογίζεται ότι χρειάζονται τέσσερις και επτά μήνες για να βρεθεί αγοραστής για ένα δυάρι στη Νέα Κυψέλη και την Αλεπότρυπα, αντίστοιχα. Υπολογίζεται μάλιστα, ότι οι αξίες αυξήθηκαν κατά 40% τα τελευταία πέντε χρόνια, με τη μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο να διαμορφώνεται σε 1.700 ευρώ.