Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα μέλη στη διοίκηση της Folli Follie, εκτός απρόοπτου, θα προστεθούν σήμερα με απόφαση της πρόεδρου του Πρωτοδικείου Αθηνών και αναμένεται να ανακοινωθεί πριν την  πραγματοποίηση της γενικής  συνέλευσης των μετοχών, που, να σημειωθεί, έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάνοντας χρήση των νέων διατάξεων του νόμου 4640/2019 του άρθρου 40, ζήτησε με δικαστική  συνδρομή την αντικατάσταση μελών του ΔΣ του διοικητικού συμβουλίου.

Η απόφαση της Εποπτικής Αρχής να αξιοποιήσει για δεύτερη φορά τη διάταξη του νόμου, καθώς η πρώτη έγινε για την απομάκρυνση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το διοικητικό  συμβούλιο, εξαιτίας των πρωτοβουλιών του βασικού μετόχου.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επι της ουσίας αντέδρασε στην πρόθεση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου να προχωρήσει στην αντικατάσταση μελών του ΔΣ και το σχετικό αίτημα είχε συμπεριληφθεί στη σημερινή γενική συνέλευση.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η επιστολή του κ. Δ. Κουτσολιούτσου, με την οποία  γνωστοποιούσε ότι δεν προτίθεται να υλοποιήσει το αρχικό αίτημα, δεν ευσταθεί νομικά και απαιτείται η αλλαγή της  ημερήσιας  διάταξης  των  θεμάτων της γενικής συνέλευσης, κάτι που δεν έγινε, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι κύκλοι.   

Οι νομικοί εκπρόσωποι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για να αιτιολογήσουν την αλλαγή  μελών του ΔΣ, επικαλέστηκαν έκθεση 360 σελίδων. που βασίζεται στα μέχρι σήμερα ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου που υλοποίησε η PwC, κατ΄εντολήν της Επιτροπής. Επίσης, πρόβαλαν ως επιχείρημα ότι οι ομολογιούχοι εκπροσωπούνται στο νέο ΔΣ και έχουν ρόλο πιστωτή προς την εταιρεία και αναμένεται να δώσουν την έγκρισή τους στο σχέδιο  διάσωσης της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας που παραβρέθηκε στη διαδικασία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων, ο  κ. Θέμης Σοφός δεν μπήκε σε αντιπαράθεση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και απέφυγε κάθε ανάμειξη στη συζήτηση, αποδεχόμενος επι της ουσίας τις πρωτοβουλίες της Αρχής.

Αντίθετα, ο συνήγορος του κ. Ανδρέα Κουτούπη που σήμερα είναι μέλος του διοικητικού  συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας, πρόκειται να αντικατασταθεί με βάση την πρόταση της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ο ίδιος υποστήριξε πως με την αλλαγή διοίκησης της εταιρείας τίθεται σε κίνδυνο η προς υλοποίηση συμφωνία για την εξυγίανση της FFG με τους ανέγγυους πιστωτές της εταιρείας.

Επικαλέστηκε την επιστολή που απεστάλη στο ΔΣ της εταιρείας, με την οποία διατυπώθηκε η στήριξη της ad hoc ομάδας των ομολογιούχων στη διοίκηση που χειρίστηκε και έφερε εις πέρας την έως σήμερα διαδικασία για την επίτευξη της εν λόγω συμφωνίας.

Όπως ανέφεραν, η αίτηση (αντικατάστασης μελών) είναι αόριστη και καταχρηστική καθώς δεν αποδεικνύεται ότι τα μέλη αυτά παρέβησαν τα καθήκοντά τους.      

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη λίστα των νέων μελών δεν συμπεριλαμβάνει τον  κ. Παναγιώτη Αλεξάκη, παρά την αρχική τοποθέτησή του, αφού στη  συνέχεια αρνήθηκε να  συμμετέχει στο νέο ΔΣ  και αντικαταστάθηκε από τον κ. Στυλιανό Φράγκο Φραγκούλη, που εκπροσωπεί τους ομολογιούχους. Τέλος, να σημειωθεί ότι από την παλιά διοίκηση,  παραμένει ο κ. Γεώργιος Σάμιος στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ αποχώρησε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος κ. Αβραάμ  Γούναρης, καθώς υπέβαλε την παραίτηση του. Τα  καθήκοντα  του πρόεδρου έχει αναλάβει ο Γεώργιος Ιωαννίδης, το οποίο είχε προτείνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως μέλος του ΔΣ τον περασμένο Δεκέμβριο.