Κωστής Χατζηδάκης
Κωστής Χατζηδάκης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Παρίσι θα βρίσκεται αύριο και μεθαύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει, μαζί με άλλους Έλληνες υπουργούς, στο ελληνογαλλικό forum «Ελλάδα, στρατηγικός παράγοντας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται», που διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο κ. Χατζηδάκης θα μιλήσει για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα στο χώρο της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατά την επίσκεψή του, ο υπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με μια σειρά από διευθύνοντες συμβούλους και υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των ακόλουθων εταιρειών:

– EDF (η βασική εταιρεία ηλεκτρισμού στη Γαλλία),

– RTE (η εταιρεία μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία),

– TOTAL (εταιρεία με συμβάσεις παραχώρησης ήδη στην Ελλάδα για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων),

– IMERYS (από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στην εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου),

– ENGIE,

– AKUO ENERGY,

– EREN,

– VALOREM,

– EIFFAGE και

– VINCI ENERGY.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης θα επισκεφθεί τα γραφεία και τα κέντρα διαχείρισης αποβλήτων των δύο μεγαλύτερων γαλλικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και ειδικά στη διαχείριση αποβλήτων, SUEZ και VEOLIA. O κ. Χατζηδάκης θα συνοδεύεται στη γαλλική πρωτεύουσα από τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο