Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ολίγον… περίεργο και ασυνήθιστο τρόπο έγινε η σημερινή, σαββατιάτικη, συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να τη συγκαλέσει με έναν πιο χαλαρό τρόπο, και οι αρμόδιοι της ΝΔ, με επικεφαλής τον γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη το υλοποίησαν με ένα μοτίβο που δεν έχουμε συνηθίσει τα μεγάλα κόμματα και ειδικότερα τη ΝΔ, ιδίως όταν είναι κυβέρνηση.

Η συνεδρίαση λοιπόν της ΚΟ έγινε «άτυπη» και σε χαλαρό κλίμα και ήταν κλειστή.  Ξεκίνησε στις 9 το πρωί (οι πρωινές συνήθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ξεβολέψει ορισμένους…) και τέλειωσε λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι, ώστε να πάνε στις περιφέρειες τους και οι βουλευτές επαρχίας… Επιλέχθηκε , για να είναι πιο «άνετο» το κλίμα, να μη γίνει στη Βουλή ούτε και σε κεντρικό σημείο αλλά σε κορυφαίο ξενοδοχείο της Αθήνας – και μάλιστα κοντά στη… θάλασσα. Και αυτό για να μιλήσουν άνετα όσο το δυνατόν περισσότεροι. Βασικός στόχος ήταν η «σύσφιξη» σχέσεων μεταξύ βουλευτών και κυβέρνησης. Και δείχνει ότι το Μαξίμου και η ηγεσία της ΝΔ έχουν αίσθηση της σωστής θεσμικής λειτουργίας μεταξύ κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής ομάδας.

Πάντως εντυπωσιάζει ότι η ΝΔ επέλεξε και «κατάφερε» να μη γίνει γνωστή εκ των προτέρων – τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν αναλυτικά μόνο αφού έγινε η διαρροή από Μαξίμου-Συγγρού αργά την Παρασκευή – Σάββατο πρωί. Η οργάνωση της «κρυφής» συνεδρίασης αποφασίστηκε και προχώρησε και τελικά η συνεδρίαση εξελίχθηκε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αφού μίλησαν, εκτός του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής και του Γραμματέα της ΚΟ – που είχε τον συντονισμό και προήδρευσε – πενήντα πέντε βουλευτές και επτά υπουργοί.

Γιατί αναφερόμαστε σε «κρυφή» συνεδρίαση; Όχι μόνο γιατί δεν κυκλοφόρησε  είδηση πολύ νωρίτερα (επίτευγμα αυτό για ΝΔ…) αλλά και γιατί όπως φαίνεται και με τεκμήρια, που αποκαλύπτει, το economix.gr ακόμη και το ξενοδοχείο DIVANI APOLLON PALACE στο Καβούρι, όπου συγκεντρώθηκε η ΚΟ, δεν το ανέφερε ούτε καν στον εντός του ξενοδοχείου πίνακα και στις οθόνες των εκδηλώσεων που έχει. Αντ’ αυτού η συνεδρίαση εμφανιζόταν ως «συζήτηση Καλαφάτη»! Και ιδού τα τεκμήρια:

Έτσι εμφανιζόταν η «κρυφή» συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ στο ξενοδοχείο DIVANI APOLLON στο Καβούρι. Οι «Γαλάτης» Παραπολιτίξ του economix ήταν εκεί…

Την επιτυχημένη, λόγω διαφορετικού ύφους – τοποθεσίας – αποτελεσματικότητας, συνεδρίαση πιστώνεται ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης που έχει αναδειχθεί σε «επιτελικό» στέλεχος στις επαφές και τον συντονισμό των βουλευτών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Και αυτό για τη ΝΔ, όπου αφενός υπάρχουν πολλές τάσεις και αφετέρου στη συγκεκριμένη ΚΟ πολλοί νέοι αλλά και παλαιοί βουλευτές που δεν έχουν αξιοποιηθεί, αποτελεί μάλλον επίτευγμα…