Την ίδρυση και λειτουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων (μοτοσικλέτες, ποδήλατα), ειδικά στα αστικά κέντρα, ετοιμάζει μέσω ρύθμισης το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να λύσει το πρόβλημα της άναρχης στάθμευσής τους.

Η σχετική ρύθμιση εκτιμάται πως θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2020, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη θα περιγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των πάρκινγκ δικύκλων και συγκεκριμένα: ελάχιστες διαστάσεις, φωτισμός τη νύχτα, φύλαξη και τεχνικές προδιαγραφές (π.χ. διαγραμμίσεις, όρια θέσης οχήματος και ελιγμών).

Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστούν επίσης το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η κατακόρυφη ανύψωσης (όροφοι ή επίπεδα) ώστε να αυξάνεται η χωρητικότητα στα πάρκινγκ που βρίσκονται σε μικρά οικόπεδα, αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας χώρου στάθμευσης δικύκλων και στα πάρκινγκ αυτοκινήτων, εφόσον γίνουν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

Σήμερα δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων και πλέον, θα παρέχεται η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει μια τέτοια επιχείρηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.