Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Πηγή Εικόνας: Κωνσταντίνος Ζέρβας - kzervas

Μήνυση κατά αγνώστων για τις κλοπές των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους κατέθεσε το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελεί πονοκέφαλο για τη διοίκηση, καθώς οι επιτήδειοι πέρα από τις καθημερινές κλοπές των ανακυκλώσιμων υλικών προκαλούν καταστροφές και βλάβες στους κάδους.

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Καθημερινά κλέβουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους, ενώ στη συνέχεια οι επιτήδειοι πετούν δεξιά κι αριστερά όσα αντικείμενα δεν τους χρειάζονται. Πέρα από την κλοπή υπάρχει και το ζήτημα της ευταξίας στην πόλη» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση, Νίκος Ζεϊμπέκης.

Επιδίωξη της διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα είναι να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με την πάταξη της πειρατείας, αλλά και την αύξηση των μπλε κάδων σε όλους τους δρόμους, ένα σχέδιο που είναι έτοιμο να μπει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, θα γίνει αναδιοργάνωση τόσο των μπλε όσο και των πράσινων κάδων ώστε όλοι οι δημότες να μπορούν εύκολα να κάνουν ανακύκλωση.