Νέο advanced product creation center της Jaguar στη Μ. Βρετανία
Νέο advanced product creation center της Jaguar στη Μ. Βρετανία

Η Jaguar θέτοντας υψηλά στάνταρ ανέβασε τον πήχη, καθώς εγκαινίασε το νέο της στούντιο σχεδίασης, το οποίο βρίσκεται στο Γκέιντον, ενώ το προηγούμενο είχε την έδρα του από το 1985 στο Γουίτλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Jaguar το νέο της στούντιο καταλαμβάνει έκταση 12.000 τ.μ. και σε αυτό δουλεύουν 280 εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν επιμεληθεί τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν μηχανήματα που επιτρέπουν την άμεση δημιουργία είκοσι πρωτότυπων μοντέλων από πηλό σε πραγματικές διαστάσεις, συστήματα εικονικής πραγματικότητας αλλά και μια γιγαντοοθόνη 4K έντεκα μέτρων.

Οι αίθουσες των κεντρικών χώρων σχεδίασης ονομάστηκαν “Studio 3” και “Studio 4”, ώστε να τιμήσουν τους αριθμούς των Jaguar D-Types που κέρδισαν στο αγώνα του Λε Μαν, το 1957 και 1956 αντίστοιχα.

Η θερμοκρασία στις αίθουσες είναι κατάλληλη, ώστε να συντηρείται το πρωτότυπο μοντέλο από πηλό, ενώ οι 46 γλύπτες έχουν τον απαραίτητο για το έργο τους φωτισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.