Συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, είχε το πρωί της Πέμπτης ο Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Στην σημερινή συνάντηση συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρίστος Δήμας, Νίκος Παπαθανάσης, Γιάννης Τσακίρης και Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «Η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τους Υφυπουργούς που ήταν εδώ πολύ καλά διαβασμένοι και μπορέσαμε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ και του κ. Ρος».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποδέχεται τον Γουίλμπερτ Ρος στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποδέχεται τον Γουίλμπερτ Ρος στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 

Ένα από τα θέματα της ατζέντας ήταν το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο υπουργός. «Παρουσιάσαμε και τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζουμε, ο οποίος κατενθουσίασε τους Αμερικανούς γιατί κι εκείνοι είπαν ότι μ’ αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταμορφώνει τη χώρα και έρχεται η ώρα να έλθουν σοβαρές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο Γουίλμπορ Ρος βρίσκεται στη χώρα μας ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ θα συμμετάσχει και στο Southeast Europe Energy Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο The ΜET στη Θεσσαλονίκη, σε διοργάνωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο σε συνεργασία με την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ)