Blue Panda, το καράβι του WWF
Blue Panda, το καράβι του WWF
Blue Panda, το καράβι του WWF
Blue Panda, το καράβι του WWF
Πηγή Εικόνας: Maite Baldi / WWF

Τετρακόσιες χιλιάδες τόνοι τροφίμων καταλήγουν στα σκουπίδια ετησίως στην Κροατία και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) υλοποιεί, σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία, έργο για τη μείωση του αριθμού αυτού και την επίτευξη του στόχου των μηδενικών αποβλήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της συνεργασίας του WWF με το ξενοδοχείο  Esplanade Zagreb Hotel, ο αριθμός των τροφίμων που καταλήγουν στα απόβλητα, στην Ευρώπη, είναι -σε ετήσια βάση- 90 εκατομμύρια, έναντι 400.000 τόνων στην Κροατία. Παράλληλα, περίπου 50 εκατομμύρια τόνοι οπωροκηπευτικών απορρίπτονται εξαιτίας του ακανόνιστου ή «άσχημου» σχήματός τους, με κόστος 140 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για την αντιστροφή του κλίματος, το WWF και το Esplanade Zagreb Hotel συνεργάζονται σε ένα έργο που αποσκοπεί στη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων και την ενίσχυση της στρατηγικής των μηδενικών αποβλήτων.

«Η καταπολέμηση των απορριμμάτων τροφίμων είναι πολύ σημαντική για εμάς στο WWF και θέλουμε να ενθαρρύνουμε την αλλαγή συμπεριφοράς σε σχέση με αυτό το θέμα στα ξενοδοχεία μας. Tο Hotel Esplanade αναγνώρισε αυτό το έργο και άρχισε να μειώνει τα απόβλητα τροφίμων», δήλωσε ο  εκπρόσωπος του WWF Adria, Φαμπιάν Περόνια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «αυτό το παράδειγμα (σ.σ. η συνεργασία με το Esplanade Zagreb Hotel) θα εμπνεύσει άλλα ξενοδοχεία στην περιοχή να αναλάβουν δράση για την επίτευξη του στόχου των μηδενικών αποβλήτων».

Το WWF ανακοίνωσε, επίσης, ότι το συγκεκριμένο έργο υλοποιούν και άλλα ξενοδοχεία των χωρών των Βαλκανίων, μεταξύ των οποίων και το  Courtyard by Marriott City Centre του Βελιγραδίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.